Definice JavaFX jakožto GUI knihovny – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Definice JavaFX jakožto GUI knihovny – Java – Fórum – Programujte.comDefinice JavaFX jakožto GUI knihovny – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
William
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
1. 2. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, prosím Vás o pomoc s teorií k JavaFX. Píši seminární práci na téma "Jaké má JAVA gui knihovny pro tvorbu desktop" s podzadáním "popište AWT, Swing, SWT a JavaFX".

Nějaké materiály k AWT, Swing a SWT jsem už našel a zpracoval. Jenomže když jsem začal hledat materiály k JavaFX tak jsem trošku narazil jelikož wikipedie to popisuje jako platformu pro vývoj tzv. RIA aplikací (Rich Internet applications), v překladu bohatých internetových aplikací. Tedy webových, a to by už byla JAVA EE a ne SE. Takže jsem trošku zmaten a nevím jak tu A4 mám napsat na téma JAVA SE grafická knihovna JavaFX. Poradte mi prosim nekdo. Dekuji Vam

William  

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.119.–
Reklama
Reklama
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
181 příspěvků
1. 2. 2014   #2
-
0
-

V prvé řadě bych neříkal že Jave EE se používá jenom na web.  JavaFX ve verzi 1.0 byla vyvinuta někdy kolem roku 2008 a prakticky se nepoužívala. Nyní ve verzi 2 se to dá chápat jako plnohodnotné GUI které by mohlo nebo nahradí Swing( převážně pro desktopy) či SWT( převážně na servletech). Oproti Swingu ti umožní přehrávat podporované media ( hudbu mp3, video mpeg4, H.264). Umožnuje to dělat animace ve stylu OpenGL(JOGL). Když jsem si prostudovával handlery tak už obsahuje i odchytávání dotykových gest, takže je možné že to asi primárně na desktopy určeno nemusí být. Nicméně JavaFX už je nasazena o updatu 45. Slušná výhoda FX je v tom, že se to dá kombinovat se Swingem,AWT a možná i s SWT ale to nemám odkzkoušeno.

Více viz. www.it-ebooks.info ( už vydaly 2 knihy tutoriálů) nebo http://docs.oracle.com/javafx/

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 49 hostů

Podobná vlákna

Definice promenne — založil cp.Hook

Neznámá definice funkce — založil DooFy93

Definice const char *[] — založil Remder

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý