Program – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Program – Java – Fórum – Programujte.comProgram – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
2. 2. 2014   #1
-
-2
-
Mimo téma
Kit -

Ako by som urobil takuto triedu?

trieda Strelba 

Objekty tejto triedy predstavujú nastrieľané výsledky pretekára
deklarujte potrebné atribúty a metódy

Strelba - parametrický konštruktor, parametre : paPocetVsetkychTercov – celočíselná hodnota počtu terčov
dajPocetTercov  – vráti hodnotu počtu terčov (Na koľko terčov sa strieľa)
dajPocetZasahov  – vráti hodnotu počtu zásahov do všetkých terčov (Koľko terčov trafil)
toString  – vráti reťazec pre znakovú reprezentáciu objektu Strelba – Príklad:

Hodnoty:X - X – X

Pričom X znamená zásah, - znamená netrafil.

vlozZasah – s parametrom poradie terča, vloží trafený zásah do príslušného terča

Zaujima ma hlavne metoda dajPocetZasahov , toString a vlozZasah

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Reklama
Reklama
Flowy0
Věrný člen
2. 2. 2014   #2
-
0
-

http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/javaOO/methodreferences.html

ten zaciatok s lambda nepotrebujes

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.43.–
https://github.com/Flowy
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
2. 2. 2014   #3
-
0
-

Pouzijem tam pole?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Kit+11
Guru
2. 2. 2014   #4
-
0
-

#3 Dammit
Pokud jsou terče očíslovány, tak ano.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
2. 2. 2014   #5
-
0
-

 Tu som nieco vytvoril a dalej uz neviem

public class Strelba
{
    private int aVsetkyTerce;
    private int aPocetZasahov;

    public Strelba(int paPocetVsetkychTercov){
    aVsetkyTerce=paPocetVsetkychTercov;
    aPocetZasahov=0;
}
public int getPocetTercov(){
    return aVsetkyTerce;
}
public int dajPocetZasahov(){
    return aPocetZasahov;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Kit+11
Guru
2. 2. 2014   #6
-
0
-

#5 Dammit
Ještě zkus přidat zásahy terčů, protože máš stále aPocetZasahov == 0.

Edit: Máš to chybně odsazeno a proto sis nevšiml, že ti tam chybí jedna "}".

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
2. 2. 2014   #7
-
0
-

Ako zistim ci trafil alebo netrafil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
2. 2. 2014   #8
-
0
-

 Je to zatial dobre?

public class Strelba
{
    private int aVsetkyTerce;
    private int aPocetZasahov;
public Strelba(int paPocetVsetkychTercov){
    aVsetkyTerce=paPocetVsetkychTercov;
    aPocetZasahov=0;
}
public int getPocetTercov(){
    return aVsetkyTerce;
}
public int dajPocetZasahov(){
    return aPocetZasahov;
} 
public boolean vlozZasah(int paPozicia){
 aPocetZasahov++;
 return true;

}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Kit+11
Guru
2. 2. 2014   #9
-
0
-

#8 Dammit

Co dělá int paPozicia ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
2. 2. 2014   #10
-
0
-

Vklada zasah do terca?

public boolean vlozZasah(int paPozicia){
 aVsetkyTerce=aPocetZasahov++;
 return true;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Kit+11
Guru
2. 2. 2014   #11
-
0
-

#10 Dammit
Měl jsem na mysli parametr paPozicia. K čemu tam je, když ho nepoužíváš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
2. 2. 2014   #12
-
0
-

Neviem ako ho pouzit. aVsetkyTerce budu pole?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
3. 2. 2014   #13
-
0
-

   

public class Strelba
{
    private int aVsetkyTerce;
    private int aPocetZasahov;
    private int[] terce;     

public Strelba(int paPocetVsetkychTercov){
    aVsetkyTerce=paPocetVsetkychTercov;
    aPocetZasahov=0;
    terce=new int[paPocetVsetkychTercov];

}
public int getPocetTercov(){
    return aVsetkyTerce;
}
public int dajPocetZasahov(){
    return aPocetZasahov;
}
public boolean vlozZasah(int paPozicia){
terce[paPozicia]=aPocetZasahov++;
return true;

}
}

?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Kit+11
Guru
3. 2. 2014   #14
-
0
-

#13 Dammit
 

public void vlozZasah(int paPozicia){
    terce[paPozicia]++;
    aPocetZasahov++;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.151.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
3. 2. 2014   #15
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
3. 2. 2014   #16
-
0
-

   

public boolean vlozZasah(int paPozicia){
        terce[paPozicia]++;
        aPocetZasahov++;
        return true;}
}


Co robi prikaz terce[paPozicia]++;?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
3. 2. 2014   #17
-
0
-

#16 Dammit
Opravujem za true nema byt }

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Dammit
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 2. 2014   #18
-
0
-

Co mam na tom zmenit aby to fungovalo?

 public String toString(){
     String trafil="X";
     String netrafil="-";
     String t="";
    for(int i=0;i<terce.length;i++){
     if(terce[i]>0)
     return trafil;
     else 
     return netrafil;
     
 }
return "Hodnoty:" + trafil + netrafil;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

Program v C# — založil JirkaBartos86

Program — založil hazard

3D program — založil Bengo

Program — založil mattisse

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý