EF 5.0 Metoda LOAD vs. WHERE – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

EF 5.0 Metoda LOAD vs. WHERE – .NET – Fórum – Programujte.comEF 5.0 Metoda LOAD vs. WHERE – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
VladislavK0
Stálý člen
8. 2. 2014   #1
-
0
-

Ahoj

Dle doporučení MS používám techniku  

using(EF ef=new EF())
{
	ef.Tab1.Laoad();
	var data=ef.Local.Where(x=>x. .....);
}

Tak a co si myslím, uvedená metoda Load() mi ze serveru stáhne všechny "řádky" včetně těch referencovaných tabulek -> LAZY. Až teprve potom ten WHERE nad propertou LOCAL mi vrátí jen to potřebné.

Takže se ptám, jestli je to pravda, jak té metodě LOAD přikázat aby z DB serveru stáhla jen ty POTŘEBNÉ dle podmínky WHERE.

Dík za každou odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
Reklama
Reklama
VladislavK0
Stálý člen
8. 2. 2014   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
17. 2. 2014   #3
-
0
-

#2 VladislavK
no to co mas ukazku tak je urcite blbe, protoze je rozdil mezi IQueryable.Where a IEnumerable.Where.

IQueriable je poslano jako expresion tree databazovemu provideru a ten to prelozi do jazyku db.

Jednoduse receno IQueriable.Where se posle do databaze a tam se vykona jako SQL Where takze se ti vraci jen skutecne to co potrebujes.

Pokud chces aby dotaz obsahoval i Navigation tems tak pouzij .Include("User").Include("User.Category") ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 92 hostů

Podobná vlákna

JS .load funkcia — založil Drobec

JQuery .load() — založil Kuboslav

Load BMP — založil bart

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý