Jak pomocí PHP zobrazit obsah databáze na webu? – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak pomocí PHP zobrazit obsah databáze na webu? – MySQL – Fórum – Programujte.comJak pomocí PHP zobrazit obsah databáze na webu? – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Luda1230
Duch
28. 2. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

prosil bych o nějaký obecný návod, jak vložit obsah databáze - nebo samozřejmě jen vybranou část podle SQL dotazu -  na webu?

Práce s databází jako local mi jde - vše se vypisuje, jen nevím, jak zakonponovat do .php stránky, aby se mi to samé vypisovalo i na webu. Na zkoušku jsem využil webzdarma.cz -  (na internetu se mi nedařilo, našel jsem pouze toto - 

<h1>Výpis článků</h1>
<?
$spojeni = mysql_connect(mysql.webzdarma.cz,"jmeno","heslo" );
mysql_select_db(zkouska, $spojeni);
$vysledek = mysql_query( 
"SELECT * FROM clanky ORDER BY datum", 
$spojeni);
/* Konec přímé práce s databází. */

/* Cyklem procházím řádky výsledku a vytahuju z něj hodnoty do nového pole $zaznam*/
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ): 
echo "<p><a rel="nofollow" href='vypisclanku.php?id=";
echo $zaznam["id"]; 
echo "'>";
echo $zaznam["titulek"];
echo "<br> "; 
echo $zaznam["uvod"];
echo "<br>";
echo "Autor: ";
echo $zaznam["autor"];
echo "</p>";
endwhile;
?>

Díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.82.–
Reklama
Reklama
RePRO0
Super člen
28. 2. 2014   #2
-
0
-

Zdravím,

vždyť je jedno, kde se to vypisuje - kde to běží.

Pokud to běží na localhostu, tak to poběží i na ostrém serveru. Jediný rozdíl bude v připojení k databázi. Samozřejmě také musíme databázi na ostrém serveru založit/vytvořit, tak jak to máme na localhostu. Pak už stačí zkontrolovat, jestli data na ostrém databázovém serveru máme, tudíž zda-li se má co vypisovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
3. 3. 2014   #3
-
0
-

Tez je dobre si dat na zacatek kodu vypis chyb.

@ini_set('error_reporting', E_ALL);
@ini_set("display_errors", "on"); 
error_reporting(E_ALL);

Na wz.cz musis db aktivovat v admin menu uctu. Bez toho tam defaultne neni. Ale to asi mas, protoze jinak bys nemel prihlasovaci udaje k db, ne? Pak je dobre si do kodu doplnit or die, abys videl, na jakem prikazu to zkape a vypsalo ti to mysql chyby.

$conn = mysql_connect(...) or die (mysql_error());

A potom je taky dobre v te db mit take nejaka data, tabulky. Ty tam muzes dostat pres query prikazy nebo pomoci phpmyadmina na wz.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
3. 3. 2014   #4
-
0
-

Jo, mimochodem, nastuduj si v manualu, jak se pisou udaje pro pripojeni. Pac tam jsou stringy v apostrofech, ale ve tvem prikladu apostrofy nejsou. To ale error_reporting bude hlasit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý