Naprogramování faktury a propojení s databází – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Naprogramování faktury a propojení s databází – Java – Fórum – Programujte.comNaprogramování faktury a propojení s databází – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1380 příspěvků
21. 3. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, máme udělat projekt do školy. Stručné zadání: "Účel software je udržovat databázi zákazníků a k nim vytvořených faktur. Zákazníky i faktury je možno přidávat, editovat a mazat. GUI navrhněte sami." Tak nejprve jsem si udělal relační model databáze a převedl ho na SQL (tabulky Zákazník, Faktura, Položka). Naplnění tabulky řeším pomocí PL/SQL. Teď ale problém. Nevím si rady s GUI a čím vlastně v Javě začít - používám program JCreator. Mám v Javě naprogramovat objekty Zákazník, Faktura, Položka? A jak pak provedu propojení s databází. Má to pak vypadat zrhuba takto: http://www1.osu.cz/~zacek/sweng/2013/05.tiff. Databáze zvládnu, ale v programování jsem docela začátečník. Děkuji alespoň za stručnou odpověď, která mě nakopne dál. Pochopitelně budu další kroky konzultovat s vyučujícím. Martin

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.70.–
Reklama
Reklama
Whowky0
Newbie
21. 3. 2014   #2
-
0
-

Pokud chceš pomocí javy naplnit DB, bylo by asi nejlepší stáhnout si nějakou knihovnu k tomu určenou a pomocí ní provádět SQL příkazy. Na youtube určitě najdeš pár tutoriálů. A co se GUI týče zkus třeba místo JCreatoru radši Netbeans, v celku pohodlně si tam nahážeš komponenty a vytvoříš pro ně akce i bez nějakýho většího programování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.198.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1380 příspěvků
22. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 Whowky
Díky, Netbeans používá více uživatelů, asi taky začnu. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý