SQLite and threads – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

SQLite and threads – Java – Fórum – Programujte.comSQLite and threads – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
a
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
24. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, 

mam otazku jedna sa o Android. Stačí jedno (hlavne) vlakno pre obsluhovanie obrazovky aj na tvorbu DB + jej obsluhu? Pretoze ked spustim appku eclipse mi napise ze hlavne vlakno toho robi vela, kam mam pridat dalsie vlakno, na jednotlive operacie s DB (INSERT, DELETE,UPDATE) alebo na naplnenie DB, alebo pri ziskavani vsetkych riadkov z DB ?

Ddakujem 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.151.–
Reklama
Reklama
lukber0
Newbie
25. 3. 2014   #2
-
0
-

Pro práci s lokální DB by mělo stačit jedno hlavní vlákno. Vytvoř si třídu, která extenduje od
android.database.sqlite.SQLiteOpenHelper tam implementuj všechny metody pro práci s DB. Z kódu je pak volej. Na příklad se můžeš mrknout třeba sem. Těch AsyncTaskCallBacku si nevšímej. Jsou tam jen kvůli kompatibilitě. Aplikace totiž umí pracovat i se vzdálenou DB pomocí restových služeb. Pokud pracuje s lokální DB tak se metody pouštějí v jednom vlákně. Možná to SQLiteOpenHelper nějak řeší na pozadí za mě. Každopádně tohle by ti mělo fungovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
25. 3. 2014   #3
-
0
-

S Android SDK som este nemal tu cest, ale zda sa mi to nejako malo, aby ti jedno vlakno obsluhovalo db a este sa staralo aj o prekreslenie obrazovky. Po dobu pocas posles query do SQLite a cakas na odpoved nemas ako prekreslovat. Cize aplikacia bude mat tendenciu nereagovat, aj ked asi to nebude postrehnutelne. Ale aj tak by som vytvoril viacero vlakien, alebo cely pool ak mas pren vyuzitie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.196.–
lukber0
Newbie
25. 3. 2014   #4
-
0
-

Mrkni zde. Je tam doporučený způsob.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Threads — založil griylz1326

Threads - VB.net — založil Rich

Vlakna(Threads) - priorita — založil NotBeginner

SQLite — založil Sibyx

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý