Cmd-javac NazdarSvete.java – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cmd-javac NazdarSvete.java – Java – Fórum – Programujte.comCmd-javac NazdarSvete.java – Java – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
4. 4. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,

začal jsem studovat javu s pomocí knížky Java bez předchozích znalostí,ale sekl jsem se.Jakmile jsem do cmd napsal javac NazdarSvete.java tak mi po píše

'javac' is not recognized as an internal or external command,

operable program or batch file.

Nevím co s tím.JDK jsem si stáhl a nainstaloval.Na fórum jsem slyšel ,že to javac mám dát do závorek a to taky nepomohlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
Kit+15
Guru
4. 4. 2014   #2
-
0
-

#1 Games
Zřejmě adresář, ve kterém je javac, není v PATH.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
4. 4. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
aha,a jak to mám nastavit ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
Whowky0
Newbie
4. 4. 2014   #4
-
0
-

https://www.youtube.com/watch?v=XJy0iJaABuo
Prostě a jednoduše ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.49.–
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
5. 4. 2014   #5
-
0
-

#4 Whowky
pořád nejde,ani podle tohodle návodu

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
Flowy0
Věrný člen
5. 4. 2014   #6
-
0
-

volanim javac na zaciatku volas program javac ktory mas ulozeny niekde v pocitaci a dalsie veci su parametre ... ak nevies nastavit path v systeme tak sa dostan do priecinka kde mas subor javac (niekde v jdk) a pusti javac odtialto ale pre cestu k suboru budes musiet nastavit celu cestu ... alebo zostan v priecinku s tvojim programom a otvor javac tak ze budes volat celu cestu (absolutnu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.186.–
https://github.com/Flowy
Whowky0
Newbie
6. 4. 2014   #7
-
0
-

Nejjednodušší by bylo asi si nainstalovat nějaké IDE Netbeans, nebo Eclipse. Potom odpadá problém s kompilací. Programy jednoduše přeložíš a spustíš jednou klávesou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.49.–
Kit+15
Guru
6. 4. 2014   #8
-
0
-

#7 Whowky
Každému takové molochy nevyhovují.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 4. 2014   #9
-
0
-

#8 Kit
když otevřu javac tak se rychle zavře,a cesta k němu je na ploše takže

cd desktop

cd j2sdk1.4.2_07

cd bin

cd javac

takhle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 4. 2014   #10
-
0
-

ne tak ne cd javac nefaka 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 4. 2014   #11
-
0
-

#10 Games
javac.exe je uz program co mas spustit .. dost tezko se do nej prepina pomoci cd

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 4. 2014   #12
-
0
-

#11 KIIV
už jsem to vyřešil teď to po mě chce abych si opravil zdrojak a ja nwm co je tam za chybu

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
Kit+15
Guru
6. 4. 2014   #13
-
+1
-
Zajímavé

#12 Games 

Neukázal jsi zdroják, takže předpokládám, že vypadá nějak takhle:

public class NazdarSvete {
    public static void main(String[] args) {
        System.out.println("Nazdar, Světe!");
    }
}

Slyšel jsem, že autor knihy "Java bez předchozích znalostí" ji napsal bez předchozích znalostí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 4. 2014   #14
-
0
-

Zdrojak:

class NazdarSvete {
public static void main ( String arg [] );
}
System.out.println ("Nazdar,světe!")

Puvodne to bylo asi 7 chyb,ale s těma jsem si poradil,nyní to chce upravit jenom tohle System.out.println

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
Kit+15
Guru
6. 4. 2014   #15
-
0
-

#14 Games
Máš zpřeházené řádky, tak se nediv. A ten středník máš úplně špatně, patří za volání System.out.println().

Tu knížku vyhoď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 4. 2014   #16
-
0
-

A jak to má být teda když po poskládáš ?A ta kniha je pro začátečníky,bez předchozích zkušeností 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
Kit+15
Guru
6. 4. 2014   #17
-
0
-

#16 Games
Však jsem ti to napsal. Umíš číst? Tak kniha je od začátečníka, bez předchozích zkušeností.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
6. 4. 2014   #18
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 4. 2014   #19
-
0
-

#18 NotBeginner
umím číst,jen jsem to z toho nepochopil

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
Kit+15
Guru
6. 4. 2014   #20
-
0
-

#19 Games
Evidentně číst neumíš, protože odpovídáš někomu jinému.

Čemu jsi nerozuměl z toho mého pětiřádkového zdrojáku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Games
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 4. 2014   #21
-
0
-

aha,jenom jsem to upravil a de to dikec všem 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.63.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

NazdarSvete.java — založil Janina

Javac, kompilace programu — založil Wolmeron

Nelze spustit NazdarSvete — založil Petr

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý