Problém s implicitným konštruktorom – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s implicitným konštruktorom – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s implicitným konštruktorom – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
me.name0
Návštěvník
31. 7. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, chcel by som poradiť mám taký malý problém s konštruktorom.

V knihe som sa dočítal že ak dodám konštruktor  musím dodať tiež  implicitný konštuktor alebo konštuktor ktorý má u všetkých parametroch uvedené implicitné hodnoty napr:

objekt::objekt();                      //alebo
objekt::objekt(int cislo = 5);    //tieto 2 fungovali bez problémov 

ale tento nefunguje :
account::account(const char* n = "No name",const char* acc_num = "No Ac_Nu", double b = 0.0);  
vypíše chybu :
[Error] default argument given for parameter 1 of 'account::account(const char*, const char*, double)'

aby sa dal program vôbec skompilovať musím pridať aj bezparametrický konštruktor .Zaujímavé na tom je aj to že by to mala byť chyba pretože by sa program nemohol rozhodnúť ktorý konštruktor použie pri neinicializovanom objekte, pretože ani jeden nemusí mat ani jeden parameter sú prakticky totožné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
31. 7. 2014   #2
-
0
-

Nemas lepsi kus kodu? Ale kazdopadne pokud mas vicero konstruktoru, ktery se daji vyhodnotit jako  objekt() tak se to prirozene pomlati mezi sebou

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
me.name0
Návštěvník
31. 7. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
A sranda je že sa nemlátia :

 1. account::account(const char* n = "No name",const char* acc_num = "No Ac_Nu", double b = 0.0);
 2. account::account();

program ide bez problémov IBA keď sú tam obidva 

a aj keď som dodal do prvého inplicitné hodnoty, bez druhého to nechce ísť.mal by stačiť ten prvý, ale nestačí a ja nwm prečo  

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
KIIV+42
God of flame
31. 7. 2014   #4
-
0
-

nevim sice v cem to kompilujes ale u me to hlasi toto:

#include <iostream>
using namespace std;

class test {
  public:
    test() { cout<< "constructor1\n"; }
    test(int x = 5) { cout<< "constructor "<< x <<"\n"; }
};

int main() {
  test x();
  test y;

}

=======

test.cpp: In function int main():
test.cpp:12:8: error: call of overloaded test() is ambiguous
test.cpp:12:8: note: candidates are:
test.cpp:7:5: note: test::test(int)
test.cpp:6:5: note: test::test()

+ prvni se jeste k tomu veme jako prototyp ne jako deklarace promenne

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
me.name0
Návštěvník
31. 7. 2014   #5
-
0
-

#4 KIIV
U mňa to hlási to iste s tvojim kódom.

Ja už som v koncoch ak sa ti chce nad tým premýšlať  tu je môj kód:

#include <iostream>
#include <cstring>

using namespace std;


class account {

    private:
        char name[30];
        char account_num[10];
        long double balance;
        
    public:
        account(const char*n  ,const char* acc_num  , double b);
        ~account();
};


int main()
{
    account ucet1;
    return 0;
}

account(const char*n = "Meno" ,const char* acc_num = "Cislo uctu" , double b = 0.0)
{
    strncpy(name, n, 29);
    name[29] = '\0';
    strncpy(account_num, acc_num, 10);
    account_num[9] = '\0';
    balance = b;
}

je to bankový účet : 3 premenné = meno vkladatela, cislo uctu, a zostatok na ucte hore je trieda podnou main a dole definicia konstruktoru 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
me.name0
Návštěvník
31. 7. 2014   #6
-
0
-

#5 me.name
+ je tam chba ma tam byt account::account  v definicii

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Řešení
KIIV+42
God of flame
31. 7. 2014   #7
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

nemel bys to mit obracene? defaultni hodnoty v deklaraci konstruktoru a bez nich v definici?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
me.name0
Návštěvník
31. 7. 2014   #8
-
0
-

#7 KIIV
Aha   

SOm mal trochu pauzu v programovaní a pokračoval som od tried a objektov ale funkcie som asi pozabudeol Diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Podobná vlákna

Problem :) — založil FufurR

Problém — založil Trumpetka

Problém !!! :-( — založil Jarda

Problem s for() — založil

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý