Připojení k MySQL databázi – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Připojení k MySQL databázi – PHP – Fórum – Programujte.comPřipojení k MySQL databázi – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
15. 8. 2014   #1
-
0
-

Pokouším se připojit přes android k MySQL databázi. Dočetl jsem, že se nelze připojit přímo. Tak dělám PHP serv, který mi do android pošle dané data z MySQL. MySQL server mám na Synology Diskstation.  Při pokusu o připojení přes test.php se ohlásí error.

ERROR: Warning: mysql_connect(): php_network_getaddresses: gethostbyname failed. errno=0 in /volume1/web/servr/db_connect.php on line 28 Warning: mysql_connect(): php_network_getaddresses: gethostbyname failed. errno=0 in /volume1/web/servr/db_connect.php on line 28 php_network_getaddresses: gethostbyname failed. errno=0 Warning: mysql_close(): no MySQL-Link resource supplied in /volume1/web/servr/db_connect.php on line 42
db_config.php
<?php
 
/*
 * All database connection variables
 */
 
define('DB_USER', "root"); // db user
define('DB_PASSWORD', ""); // db password (mention your db password here)
define('DB_DATABASE', "test"); // database name
define('DB_SERVER', "http://192.168.1.6/phpMyAdmin/index.php"); // db server
?>
db_connect.php

<?php
 
/**
 * A class file to connect to database
 */
class DB_CONNECT {
 
    // constructor
    function __construct() {
        // connecting to database
        $this->connect();
    }
 
    // destructor
    function __destruct() {
        // closing db connection
        $this->close();
    }
 
    /**
     * Function to connect with database
     */
    function connect() {
        // import database connection variables
        require_once __DIR__ . '/db_config.php';
 
        // Connecting to mysql database
        $con = mysql_connect(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASSWORD) or die(mysql_error());
 
        // Selecing database
        $db = mysql_select_db(DB_DATABASE) or die(mysql_error()) or die(mysql_error());
 
        // returing connection cursor
        return $con;
    }
 
    /**
     * Function to close db connection
     */
    function close() {
        // closing db connection
        mysql_close();
    }
 
}
 
?>
test.php

<?php
    //Create Database connection
    require_once __DIR__ . '/db_connect.php';
    $db = new DB_CONNECT();
    if (!$db) {
        die('Could not connect to db: ' . mysql_error());
    }
    mysql_select_db("Data")or die("cannot select DB");

    //Replace * in the query with the column names.
    $result = mysql_query("SELECT * FROM customer", $db);
 
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.42.–
15. 8. 2014   #2
-
0
-

Asi nemáš správně IP serveru.  Mělo by to být něco jako hluchoun.domena.eu nebo 195.173.15.28. U lokálního je to localhost. V MySQL musí být nastavena práva uživatele pro přístup z dané IP a dále musí mít firewall nastavenou vyjímku aby neblokoval pokus o připojení.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:9435:6b...–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
15. 8. 2014   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Měl jsi pravdu, stačilo zadat pouze čistou IP! díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.42.–
Kit+15
Guru
16. 8. 2014   #4
-
0
-

#3 Tom
Upozornění: Funkce mysql_connect() je od PHP 5.5 označena za deprecated a v další verzi PHP už asi nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.124.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý