Třídění ArrayList HashMap – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Třídění ArrayList HashMap – Java – Fórum – Programujte.comTřídění ArrayList HashMap – Java – Fórum – Programujte.com

 

rmaster
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 9. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

prosím neporadil by mi někdo? Jsem začátečník v programování na Android a potřebuji poradit, jak setřídit česky ArrayList HashMap. Mám tento kód. Ten funguje, ale netřídí česky - háčky jsou na konci a také špatně řadí velká a malá písmena. Jak udělat, aby třídilo takto:   A, a, B, b, C, c, Č, č, D..........

class MapComparator implements Comparator<Map<String, String>>
	{
	    private final String key;
	    public MapComparator(String key)
	    {
	        this.key = key;
	    }
	    public int compare(Map<String, String> first,
	                       Map<String, String> second)
	    {
	    	String firstValue = first.get(key);
	        String secondValue = second.get(key);
	        return firstValue.compareTo(secondValue);
	    }
	}

ArrayList<HashMap<String, String>> MojePole = new ArrayList<HashMap<String, String>>();

@Override
	public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
		super.onCreate(savedInstanceState);
		setContentView(R.layout.seznam_okno);

    sharedPrefs = PreferenceManager.getDefaultSharedPreferences(this);        
    Razeni = sharedPrefs.getString("razeni", "");

		XMLParser parser = new XMLParser();
		 
    xml = parser.getXmlFromUrl(URL);
		
		Document doc = parser.getDomElement(xml); 
		
		NodeList nl = doc.getElementsByTagName(KEY_ITEM);
		for (int i = 0; i < nl.getLength(); i++) 
		  {
      HashMap<String, String> map = new HashMap<String, String>();
		  Element e = (Element) nl.item(i);
		  
		  map.put(KEY_ID,   parser.getValue(e, KEY_ID));
		  map.put(KEY_AUTHOR, parser.getValue(e, KEY_AUTHOR));
		  map.put(KEY_TITLE, parser.getValue(e, KEY_TITLE));
		  map.put(KEY_SONGTEXT, parser.getValue(e, KEY_SONGTEXT));
		  map.put(KEY_REMARK, parser.getValue(e, KEY_REMARK));
		  
		  MojePole.add(map);
		  }
		
		Collections.sort(MojePole, new MapComparator(KEY_AUTHOR));

Moc děkuji za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.218.84.–
Flowy0
Věrný člen
5. 9. 2014   #2
-
0
-

   

Razeni = sharedPrefs.getString("razeni", "");

co ma znamenat tento riadok

aky ma zmysel davat mapu do array?


public class TestClass {
    
    public static void main(String[] args) {
        Collator col = Collator.getInstance(new Locale("sk"));
        col.setStrength(Collator.SECONDARY);
        Map<String, String> map = new TreeMap<>(col);
        map.put("aaz", "aaz");
        map.put("aač", "aač");
        System.out.println("sorted map: " + map.toString());
    }
}

ak chces davat velke pred male tak daj tretiu uroven

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.149.–
https://github.com/Flowy
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Struktura podobna HashMap — založil BigBear

ArrayList — založil Andre

ArrayList - výpis — založil honza

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý