Hromadné operace – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hromadné operace – MS SQL – Fórum – Programujte.comHromadné operace – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Ondrej
~ Anonymní uživatel
156 příspěvků
28. 9. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

aktuálně řeším problém jak pomocí hromadných operací v MS SQL přestěhovat data z jedné tabulky do tabulky druhé.

Bohužel jsem našel pouze import ze souborů (BULK INSERT).

Máte někdo tušení jestli je možné něco takového u MS SQL použít?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:700:200:5ef...–
Kit+15
Guru
28. 9. 2014   #2
-
0
-

#1 Ondrej
V MySQL se dá použít např: 

INSERT INTO tab2 SELECT * FROM tab1;

Mělo by to fungovat i v MSSQL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:dc3d:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 9. 2014   #3
-
0
-

no pokud chces prestehovat vsechny data, a nevadi, ze na moment nebude ta tabulka existovat, tak by melo stacit jen prejmenovat a vytvorit znovu ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ondrej
~ Anonymní uživatel
156 příspěvků
28. 9. 2014   #4
-
0
-

#2 Kit

Je to velké množství dat, Potřebuju to udělat přes hromadné operace, nemůžu si dovolit aby se hodinu stěhovaly data.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:700:200:5ef...–
Kit+15
Guru
28. 9. 2014   #5
-
0
-

#4 Ondrej
Však jsem ti poslal rychlou metodu. Rychleji to snad už nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:dc3d:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Ondrej
~ Anonymní uživatel
156 příspěvků
28. 9. 2014   #6
-
0
-

#5 Kit
V oraclu existují hromadné operace Bulk Collection, v MS existují taky, alae našel jsem je jen pro import ze souboru. Potřebuju to udělat přes bulk ale z tabulky do tabulky

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:700:200:5ef...–
Kit+15
Guru
28. 9. 2014   #7
-
0
-

#6 Ondrej
Však ten INSERT je bulk operací, ne? Jedním příkazem zkopíruješ celou tabulku.

Ještě pak existuje 

SELECT * INTO tab2 FROM tab1;
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:dc3d:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Ondrej
~ Anonymní uživatel
156 příspěvků
28. 9. 2014   #8
-
0
-

#7 Kit

Asi jsem to špatně napsal.  Abych to upřesnil, tak potřebuju tahat cca ze tří tabulek a jen některá data a následně je ukladat to jiné tabulky. Takže to potřebuju udělat přes procedurální nádstavbu T-SQL

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:700:200:5ef...–
Kit+15
Guru
28. 9. 2014   #9
-
0
-

#8 Ondrej
Podle popisu požadavků tu procedurální nadstavbu ani potřebovat nebudeš. Měl by ti stačit jeden SQL dotaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Hromadné operace v MySQL — založil ondra

Hromadné kopírování. — založil wengeris

Hromadne zpracovani checkboxu — založil Jenisz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý