Změna barvy pozadí – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Změna barvy pozadí – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comZměna barvy pozadí – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Štěpán0
Newbie
28. 1. 2007   #1
-
0
-

Zdravím, zajímalo by mě jak je možné změnit barvu pozadí při najetí myši.Dělal jsem to tady pomocí toho kodu

  <div style="background: rgb #9DE6A5 none repeat scroll 0%; 	-moz-background-clip: -moz-initial; 	-moz-background-origin: -moz-initial; 	-moz-background-inline-policy: -moz-initial; top:center 	height:25px  	" class="ram" onmouseover="this.style.background='#9DE6A5'; 	" onmouseout="this.style.background='#8DE196'; ">
ale Internet Explorer pořád obtěžuje jestli může povolit aktivní obsah.Jde to udělat jinak ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
Reklama
Reklama
Radoslav Pala0
Super člen
28. 1. 2007   #2
-
0
-

da sa to takto(netestoval som):

CSS:



#blok {
background-color: #ffffff;
}
#blok:hover {
background-color: #000000;
}


a potom uz len das kod:


<div id="blok"> Po najdeni sa farba zmeni</div>


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rady Pala - www.radypala.sk ,tvorca MojaTrieda - http://mojatrieda.radypala.sk, elan.radypala.sk
Štěpán0
Newbie
28. 1. 2007   #3
-
0
-

No funguje, ale jen ve Firefoxu.V IE nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
28. 1. 2007   #4
-
0
-

On totiz IE nepodporuje hover efekt u divu (on je podporuje jen u pomerne mala objektu), takze JS je v tomhle pripade jedina cesta

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Štěpán0
Newbie
28. 1. 2007   #5
-
0
-

Mohl bys popsat jak to udělat pomocí JS ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
28. 1. 2007   #6
-
0
-

Tak jak to mas v tom 1. prispevku ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Štěpán0
Newbie
28. 1. 2007   #7
-
0
-

Jak je to teda udělané třeba tady na tomto serveru ? Když třeba najedu na Hledaní tak se mě změní barva.Funguje to jak ve FF2 tak i v IE a nehlásí to žádný aktiveX obsah ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
Pavel Synek0
Super člen
28. 1. 2007   #8
-
0
-

Mě tuhle hlášku IE psal u jakýhokoli JS skriptu, kterej jsem pouštěl na localu. Když to nahraješ na web tak je to v pohodě.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
28. 1. 2007   #9
-
0
-

Phoenix píše:#
# Mě tuhle hlášku IE psal u jakýhokoli JS skriptu, kterej jsem pouštěl na localu. Když to nahraješ na web tak je to v pohodě.


ne vzdy

To winmen: idealne je davat hover tagom u ktoryh to ma zmisel == odkazou. inak je to dost metuce.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Petroff0
Věrný člen
17. 1. 2008   #10
-
0
-

V ie7 hover u divu funguje. Pro uživatele ie6 bych přidal JS v htc souboru -> trošku se nafoukne objem stránky (ale jen pro ty co používají ie6).Hover pak funguje naprosto univerzálně.

Vtip je v tom, že pokud potřebuješ barvu změnit trvale, pak je hover k ničemu, je třeba použít toto:

<div style="background: #9DE6A5" onmouseover="this.style.background='#8DE196'">

Mě by zajímalo, k čemu do stylů dávat zápisy vlastností jako:
 -moz-background-clip: -moz-initial;       -moz-background-origin: -moz-initial;       -moz-background-inline-policy: -moz-initial; 

Respektive jestli je lze "beztrestně" nepoužít (všiml jsem si že se vyskytují v HTML v kdejakém JS vkládaným reklamním navbaru spuštěném v mozille )
Pokud vím nejsou součástí standardu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
fgdh
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 2. 2008   #11
-
0
-

dfgh

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.247.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý