Connect přes Service Name v J Developer 10g – Oracle – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Connect přes Service Name v J Developer 10g – Oracle – Fórum – Programujte.comConnect přes Service Name v J Developer 10g – Oracle – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Goran0
Newbie
6. 10. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, nevíte jestli je možné v Oracle JDeveloperu 10g se připojit do 11ctkové oraclovské databáze přes Service Name? (všechny předchozí (9 a 10-kové) sem připojoval pomocí SID ale u této musím přes Service Name). U nové 11 (už i 12) - kové verze J Developeru už to jde, ale nechce se mi stahovat celé to skoro 2GB studio kterého je JDev 11g součástí, ty ostatní softy nepotřebuju.

Díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.193.172.–
Reklama
Reklama
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
13. 10. 2014   #2
-
0
-

#1 Goran
Jj, uz i v Oracle 10g ses mohl pripojovat pres servisy, jen si je musis spravne nastavit v listeneru.ora i v tnsnames.ora.

Vice zde:

http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/network.102/b14212/concepts.htm#i1048823

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.138.–
Goran0
Newbie
14. 10. 2014   #3
-
0
-

#2 Mixxy
Moc díky odpověď, dám se do toho. tnsnames.ora jsem vůbec nepoužíval, v JDev i v Oracle sql Developeru jsem se připojoval do databází napřímo a fungovalo to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.193.172.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
16. 10. 2014   #4
-
0
-

Za malo, kdybys s tim potreboval pomoct, dej vedet ;-) Je pravnda, ze nejsem developer, ale administrator, tak snad ti to bude pomahat. Teroristicky vzato si ale SQLdevelopera muzu nainstalovat. Ale tak i tak bude developer vyuzivate spojeni na zaklade localhostove adrese a tu musis mit urco nastavenou v techto 2 souborech, jinak se nepripojis.

Fakz, ze ses pripojit v 11ce je spis zapricenen tim, ze pri instalaci ti udelala dbca i zakladni nastaveni listeneru + tnsnames.

+ Musis si tyhle sluzby pustit, ve Windlich pres manazera sluzeb, v unixu pres lsnrctl-> set curr <jmeno listeneru > -> start

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý