Zrejme nejde navazat spojeni s Postgresql – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zrejme nejde navazat spojeni s Postgresql – PHP – Fórum – Programujte.comZrejme nejde navazat spojeni s Postgresql – PHP – Fórum – Programujte.com

 

sedlons
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
28. 1. 2007   #1
-
0
-

Zdar, sem si stahl a nainstalovat postgresql a vytvoril si tabulku. A k tomu v php skriptik

<?

$conn = Pg_connect("host=localhost user=postgres password=heslo dbname=postgres port=5432");
$result = pg_exec("SELECT * FROM otanet");
$pocet = pg_NumRows($result);
echo "V tabulce otanet je $pocet záznamů.";
pg_Close($conn);
?>


bohuzel se moi zobrazi jenom prazdna stranka a neviim co s tim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
28. 1. 2007   #2
-
0
-

sedlons píše:#
# bohuzel se moi zobrazi jenom prazdna stranka a neviim co s tim.


Tak to je velmi špatné.
Funguje obyčejné?:


<?php
echo 'hello world';
?>

Možná v php.ini nemáš nastavené zobrazování chyb, to napravíš:


error_reporting = E_ALL

; Print out errors (as a part of the output). For production web sites,
; you're strongly encouraged to turn this feature off, and use error logging
; instead (see below). Keeping display_errors enabled on a production web site
; may reveal security information to end users, such as file paths on your Web
; server, your database schema or other information.
display_errors = on

; Even when display_errors is on, errors that occur during PHP's startup
; sequence are not displayed. It's strongly recommended to keep
; display_startup_errors off, except for when debugging.
display_startup_errors = on

a odkomentuj php_pgsql.dll.
Až to uděláš, ozvi se.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
sedlons
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
1. 2. 2007   #3
-
0
-

To D1ce: Velice dik za ten error raport. diky tomu jsem prisel na to, ze 1. potrebuju modul do php pro komunikaci s psql (pod linuxem to neni *.dll) a pak jeste v souboru /var/lib/pgsql/data/pg_hba.conf zmenit

 local all all md5


host all all 127.0.0.1 255.255.255.255 md5
Takze diiik za pomoc !

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
2. 2. 2007   #4
-
0
-

sedlons píše:#
# 1. potrebuju modul do php pro komunikaci s psql (pod linuxem to neni *.dll) a pak jeste v souboru /var/lib/pgsql/data/pg_hba.conf zmenit

 local all all md5#
##
# host all all 127.0.0.1 255.255.255.255 md5


Taky mě mohlo napadnout, že existují lidé co neběží jen pod Widlema. :) I když po neblahých zkušenostech s instalací/konfigurací/používáním pgSQL nějak nejsem sto abych to zkusil pod Linuxem. Jinak si teďka na Winech hraji s Cygwin(em), který už tu neposednou pgSQL pomalu, ale jistě krotí. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
sedlons
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
2. 2. 2007   #5
-
0
-

To D1ce: hm, podle me, ten kdo nema pc jenom na hrani her, tak pro neho je linux jasna volba. Zvlast pro programatory. Uff sem rad ze s tim umim pracovat, nez abych musel neco slozite resit ve windoušich. Podle mne linux je (ackoliv se to nezda) lechcii.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sedlons
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
2. 2. 2007   #6
-
0
-

Jinak jsem se jeste chtel zeptat: Mam tabulku, v ktery je jmeno, ipadresa,,,,. Mno a potrebuju z ty ipadresy (napr. 192.168.8.96) vytahnout posledni 2 cisla, vim slo by to jednoduse, jenze se meni pocet cifer. diik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
3. 2. 2007   #7
-
0
-

V pgSQL takto:
brute force:



--skoda, ze strpos nepodporuje parametr offset, mohlo to byt o mnoho lepsi
db=# SELECT SUBSTR(SUBSTR(COLUMN1, STRPOS(COLUMN1, '.') + 1), STRPOS(SUBSTR(COLUMN1, STRPOS(COLUMN1, '.') + 1), '.') + 1) AS final FROM mytbl;

elegance:


--nevim proc mi nefacha \d
db=# SELECT SUBSTRING(COLUMN1 from '[0-9]+\.[0-9]+$') AS final FROM mytbl;

Co myslíš, že je rychlejší? No přece brute force asi o 20 procent, provedl jsem přes 30 měření, ale zkusit si to můžeš sám. Testováno na pgSQL 8.2.1 .

A v php:


echo substr('192.168.8.96', strpos('192.168.8.96', '.', strpos('192.168.8.96', '.') + 1) + 1);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
sedlons
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
3. 2. 2007   #8
-
0
-

To D1ce: Ok, diik!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý