Problem s IDE – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s IDE – Java – Fórum – Programujte.comProblem s IDE – Java – Fórum – Programujte.com

 

GoliathL0
Newbie
15. 11. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, 

Začínám programovat v Jave, a tak jsem si sehnal knihu Java 6 výukový kurz (Sharon Zakhour). 
Problem ale je, že se mi nedaří sehnat IDE netbeans. IDE by mělo ideálně být verze 5.5, protože právě tu používají v knize. Bohužel už tato verze ale není podporována. Nevíte někdo, kde bych mohl konkrétně tuto verzi sehnat ? Pokud byste navíc věděli o bundlu s JDK 6, určitě bych se nezlobil :D 
Předem děkuju.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.251.–
Kit+15
Guru
15. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 GoliathL
Stáhni si nejnovější verzi nebo se na IDE úplně vykašli jako já a používej textový editor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
GoliathL0
Newbie
15. 11. 2014   #3
-
0
-

Právě jsem zkoušel stáhnout tu nejnovější verzi, ale ta není kompatibilní s JDK 6. Jak je to s kódováním přímo v textovém editoru ? IDE má tu výhodu, že je tam všechno na jedno místě (knihovny, všechno, co uložím, apod.) ... jak to vypadá při práci v editoru ? Je třeba mít někde zvlášť poznámky, které budou suplovat bonusové funkce IDE ? 

PS: zkusil jsem stáhnout i Eclipse a s ním mám úplně stejný problem (kompatibilita s JDK6)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.251.–
ingiraxo+15
Grafoman
15. 11. 2014   #4
-
0
-

#3 GoliathL
vyser se na JDK6 a stáhni JDK8 a nejnovější eclipse (lunu)... používat starý JDK když začínáš je blbost, začínej hned na nejaktuálnějším, v praxi se sice většinou používá něco mezi 6-7, ale pokud začínáš, tak tohle tě trápit opravdu nemusí

všechno co v knize píšou (tipuju že zdrojáky), tak ti budou fungovat na JDK7-8 bez problému a ještě budeš mít tu možnost to zapsat trochu lépe, protože JDK6 je poměrně stará dost

PS: Možná pro úplný začatečníky bych doporučil NetBeans (opět nejnovější), přijde mi více user-friendly

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Kit+15
Guru
15. 11. 2014   #5
-
0
-

#3 GoliathL
Pokud kóduješ podle učebnice, tak je editor dokonce výhodnější - knihovny tam mám, uložené soubory také. Kromě náčrtu struktury aplikace (který potřebuješ vždy) jiné poznámky nepotřebuješ.

IDE slouží k usnadnění programování, ale při opisování příliš užitku nepřináší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+15
Guru
15. 11. 2014   #6
-
0
-

#3 GoliathL
Koukám, že v kapitole "Získání sady Java Development Kit" je napsáno:

... pokyny uvedené v této knize pro kompilování a spouštění programů v Javě popisují pouze nástroje příkazového řádku sady JDK ... pokyny pro používání sady JDK budou pro všechny čtenáře stejné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
GoliathL0
Newbie
15. 11. 2014   #7
-
0
-

Dobře, díky za ochotu vás obou. Stáhnu si tedy JDK8 a k tomu Eclipse nebo NetBeans a postupně vyzkouším psát jak v editoru (před dávnými časy, v předaleké galaxii jsem psával Ruby (oproti Jave příšerně skriptovací :D ) ve VIMu, tak jsem na něj zvyklej), tak i v IDE a dál se uvidí

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.251.–
Kit+15
Guru
16. 11. 2014   #8
-
0
-

#7 GoliathL
Javu píši ve Vimu také a neměnil bych.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ingiraxo+15
Grafoman
16. 11. 2014   #9
-
0
-

Tak v tom případě by jste se chlapci měli probudit a používat IDE ;) Neřikám, že jsou textáky špatný, ale je zde hned několik důvodů, proč používat IDE.

1) vývoj je rychlejší, v IDE je více klávesových zkratek, automatické doplnování/generování kódu
2) obarvení při chybné syntaxi, automatické formátování, odsazování a další funkčnosti, který zlešují čitelnost kódu
3) možnost debugovat a lepší testovací nástroje (jako třeba UI pro jUnit)
4) rychlejší zakládání a přidávání knihoven.. stačí pár kliknutí - vlastně 2
5) kompilace je přímo na tlačítko nebo klávesovou zkratku a výstup je přímo v okně
6) vývoj GUI
7) synchronizace s SVN,GIT (pro práci ve více lidech naprostá nutnost - pro single taky, třeba jako záloha kódu)

a mohl bych pokračovat dál.. neberu vám vaše zapálení programovat v textáku jako před 20 lety, ale dneska nefrčí ten trend, že kdo dělá ve VIM nebo textáku je king, spíš naopak

můj názor je takovej, že pokud se jedná o ostříleného vývojáře, kterej většinou dělá sám, at už vlastní projekty nebo app na zakázku, tak at si dělá v čem chce pokud mu to vyhovuje, ale pro začátečníka nebo vývojáře app, na které dělá více lidí a to teď stačí i na dálku, kde nesedíte vedle sebe (přes svn,git,..), tak rozhodně používat IDE

já IDE používám na všechny jazyky, ve kterým dělám, od php, po javu, c# nebo c++,.. usnadňuje to život :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Kit+15
Guru
16. 11. 2014   #10
-
0
-

#9 ingiraxo
Všechny uvedené body Vim splňuje. Máš tam ještě něco?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:209c:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
16. 11. 2014   #11
-
0
-

#10 Kit
A zkoušel jsi dělat někdy nějaké EE Projekty? Bez IDE bych si neškrtl. Ne protože že bych byl debil ale protože nikde nejsou kvalitní návody jak udělat EE Projekt(JSP, JSF, Servlet, EJB). ( struktura adresářů, různé *.xml, správný obsah *.xml, kompilování  atd..)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Kit+15
Guru
16. 11. 2014   #12
-
0
-

#11 NotBeginner
EE projekty nedělám, na weby používám PHP.

V čem spočívá výhoda IDE? XML, kompilaci, verifikaci obsahu, napovídání,... to vše Vim umí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ingiraxo+15
Grafoman
16. 11. 2014   #13
-
0
-

#10 Kit
všechny jo? By mě fakt zajímalo, kde přesně ve VIm najdu gui desinger, debuging nebo junit viewer

koukal jsem na nějaký video (ukazoval c++) a je pravda, že VIM celkem pokročil, ale stále pár věcí neumí díky tomu, že to je textovej editor (možná existují pluginy, nevim)

a jak psal NoBeginner, tak dělat EE ve VIM by ses po****, spíš bych řekl, že to moc dobře ani nejde.. uznávám, že menší app nebo úprava zdrojáku je asi v pohodě, ale pro plnohodnotnej vývoj VIm není stavěnej, existují nástroje v podobě IDE, tak proč je nepoužít

krom toho dělat javu nebo .NET ve VIM mi přijde jako zvrhlost

další důvody proč IDE? ok
8) možnost vyhledávat závislosti, hyperlinky na objekty/metody
9) lokální a globální refactor nad celym projektem
10) správa importů (automatické přidávání a odebírání v závislosti na obsahu)
11) více oken (navigace, konzole, strom metod a tříd, debug okno, a další okna zobrazená ve stejný čas - větší přehlednost)

a další... (to nejdůležitější jsem vypsal, potom následujou spíš detaily, bez kterých se většina lidí asi obejde, ale zlepšuje to komfort)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Kit+15
Guru
16. 11. 2014   #14
-
0
-

#13 ingiraxo
8) ano

9) ano

10) ano

11) ano

12) Je stejně rychlý se dvěma třídami jako s pěti tisíci tříd v projektu. Nepadá.

13) Java se v něm píše i testuje báječně. Výsledky jednotkových testů mám do 2 sekund od spuštění kompilace i na notebooku. I ta rychlost je pro mne důležitá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

IDE na C++ — založil me.name

IDE C++ ??? — založil Tocimanko

SDCC + IDE — založil Johanka z Jarku

Python-ide — založil Melamber777

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý