Time.h - doba expirace – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Time.h - doba expirace – C / C++ – Fórum – Programujte.comTime.h - doba expirace – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
vaseke
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2014   #1
-
0
-

dělám program který vrátí kdy zboží projde záruční lhůtou. Dobu jak dlouho zboží vydrží "čerstvé".  to řeším přes generátor náhodných čísel + vypíšu datum, jenže se mi vypisuje aktuální datum ale já bych potřeboval vypsat datum zvýšené o hodnotu "x3" - která udává za jak dlouho zboží projde. poradíte někdo ? 

#include "stdafx.h"
#include "stdlib.h"
#include "time.h"


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
    int x2, x3;
    {
        x2 = rand() % 15;
        x3 = x2 + 7;

        time_t result;
        result = time(NULL);


        struct tm* brokentime = localtime(&result);

        printf("expirace je %d dni, to je do dne %s \n",x3, asctime(brokentime), (long)result);
        getchar();
        getchar();
        return(0);


    }
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.168.–
ingiraxo+15
Grafoman
22. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 vaseke
Tak bud si k výsledku přičteš 3 dny (v podobě time) a potom z toho vypočteš datum nebo použiješ hotový funkce 

time_t now = time(0);
tm* date = gmtime(&now);
date->tm_mday += 3;
char* expire = asctime(date);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
vaseke
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2014   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
super diky :) jen ja datum zvyšuju o hodnotu "X3" tj ( 7 - 22 dní) takže dochází k přetečení dnů .. a následnému spadnutí programu takže ještě potřebuji aby se mi změnil i měsíc když bude hodnota dne větší než 30,31 (záleží na měsíci). 

stačí asi nějak nakopnout a já to sesmolím dohromady snad

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.168.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 11. 2014   #4
-
0
-

#3 vaseke
jake stesti, ze time(NULL) vraci hodnotu v sekundach od roku 1970... prictes paricny pocet sekund a mas postarano i o preteceni

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vaseke
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2014   #5
-
0
-

díky :))

#include "stdafx.h"
#include "stdlib.h"
#include "time.h"


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
    int x2, x3;
    do
    {
        x2 = rand() % 15;
        x3 = x2 + 7;

        time_t result;
        result = time(NULL)+(x3*86400);


        struct tm* brokentime = localtime(&result);

        printf("expirace je %d dni, to je do dne %s \n", x3, asctime(brokentime), (long)result);
        getchar();
    } while (x3>x2); 

    return(0);
}

řešení :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

Podobná vlákna

Otevírací doba — založil Anča

DOBA vyvoje hry — založil SPIRIT

Time.h — založil dragon124

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý