Problém s instalací APACH 2,4 – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s instalací APACH 2,4 – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.comProblém s instalací APACH 2,4 – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
webtibor0
Duch
3. 1. 2015   #1
-
0
-

Zdravím. 

1) jsem začátečník

2) snažím se rozběhat vlastní server, abych mohl pracovat v netteframeworku

3) hledám dobrou duši, která mi poradí s následujícím

          1. problém si nstalací Apache: po po zadání instalace se mi v příkazovém řádku objeví tato hláška:

přístup byl odepřen. : "AH00369:Failed to open the WinNI service manager, perhaps you forgot to log in as Administrator?"

          2. hlásí to tuto chybu, přesto, že jsem ve WIN 8 příhlášen jako administrátor. 

          3. celý postup instalace jsem dělal dle návodu (2x zopakováno pro případ, že bych se někde přehlédl  v zadávání jednotlivých kroků)

Díky za případnou pomoc. 

Zdraví L.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Reklama
Reklama
reciproke
~ Anonymní uživatel
98 příspěvků
3. 1. 2015   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 webtibor
Pokud nemáš nutkání jako začátečník Apache... si nakonfigurovat ručně sám, doporučuji použít XAMPP. Kde po instalaci máš vše funkční pro to co potřebuješ ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:4c28:1:400:226:b9ff:...–
webtibor0
Duch
7. 1. 2015   #3
-
0
-

#2 reciproke
Ahoj. Díky!!

Nutkání je vždycky...chtěl jsem si to udělat  pěkně ručně (instalovat:-)).

Dle Tvé rady jsem si instaloval  XAMPP. Seznamuji se s ním a snažím se pochopit celkově strukturu všech programů, které je třeba k rozběhnutí serveru, php a frameworku. I dle návodů, kterých je v síti mraky, člověk musí spoustu věcí nastavovat, odkomentovávat, hrabat se i v registrech atp. Je to dobré na přehled, jak jednotlivé součásti spolu spolupracují, leč pro mě jako eléva je to někdy poněkud nelogické, neboť to ještě nedokáži vidět z perspektivy.  Teď pro změnu nejsem schopen rozběhat NETTE. Jde to pomali, ale peru se s tím. Díky Ti!

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
sakal910
Stálý člen
17. 7. 2015   #4
-
0
-

Ahoj,

sice to už není aktuální a asi to už máš vyřešeno ale třebas to pomůže ostatním :) Ve windows se musí příkazový řádek spouštět "Jako administrátor" pokud nemáš vypnuté řízení uživatelských účtů... Když CMD spustíš normálně, tak se ti spustí s právy uživatele i když jsi přihlášený jako administrátor ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.144.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Problém s instalací — založil DragonBehemont

Problém s instalací — založil vasek.t

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý