GRUB BY na více sloupečkách – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

GRUB BY na více sloupečkách – MS SQL – Fórum – Programujte.comGRUB BY na více sloupečkách – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
rycmond0
Newbie
20. 2. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,

má 4 sloupečky do kterých se zapisuje barva.
Potřeboval bych udělat kolikrát která barva je ve všech sloupcích.

tohle:

select barva,count(barva) as pocet FROM barvy GROUP BY barva ORDER BY pocet DESC;

ale na 4 sloupcích

Předem dekuji za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.13.–
Reklama
Reklama
ondrej39+1
Věrný člen
20. 2. 2015   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Řešení
Kowalsky950
Stálý člen
20. 2. 2015   #3
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 rycmond
Já to pochopil tak, že máš chceš celkový počet barev (takže například v prvním sloupečku je 3x modrý, ve druhém 2x, ve třetím 5x a ve čtvrtém 4x, tak chceš dostat výsledek 14).

Použiješ 4x SELECT, mezi kterými uděláš Union (http://www.w3schools.com/sql/sql_union.asp). Na tento UNION poté zavoláš COUNT a GROUP BY.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c1:cbb6:2911:...–
rycmond0
Newbie
21. 2. 2015   #4
-
0
-

#3 Kowalsky95
Dekuji přesně tohle je ono, já věděl že to nějak jde, ale netušil jsem jak :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.13.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

GRUB error 17 — založil geckon

Zavaděč GRUB — založil eXquisite

Více tříd — založil RePRO

Více rámů — založil Ladík

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý