Hledám kolegu/kamaráda PHP programátora – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledám kolegu/kamaráda PHP programátora – PHP – Fórum – Programujte.comHledám kolegu/kamaráda PHP programátora – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
David
~ Anonymní uživatel
175 příspěvků
20. 4. 2015   #1
-
0
-

Hledám nějakého PHP programátora v mladším věku (18-25), který by mi pomohl pochopit pokročilejší znalost PHP. Na oplátku bych mu vytvářel grafické prvky popřípadě kod html, css. Mám i pokročilou znalost serverů Windows Server 2003 - 2012 R2.

Rád bych zatím vytvářel nějaké projekty jen for fun. A zkoušel kam až můžeme
pokročit.

Preferuji pouze emailovou komunikaci.

Budu se těšit na spolupráci

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.19.–
Kit+15
Guru
20. 4. 2015   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 David
Přínosnější IMHO bude, když budeme o PHP diskutovat přímo tady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
David
~ Anonymní uživatel
175 příspěvků
20. 4. 2015   #3
-
0
-

Dobře dejme tomu, že potřebuji pár odpovědí. Chci si udělat vlastní CMS pochopitelně časem, momentálně se učim nějaké základy, jako podmínky, proměnné, cykly, řetězce apod. mam se učit OOP nebo klasické PHP ?

Potřebuju se nějak dostat do toho režima "myšlení" abych to byl schopen napsat.

Co by si mi poradil ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.19.–
q2iz0
Duch
20. 4. 2015   #4
-
0
-

#2 Kit
Dobře dejme tomu, že potřebuji pár odpovědí. Chci si udělat vlastní CMS pochopitelně časem, momentálně se učim nějaké základy, jako podmínky, proměnné, cykly, řetězce apod. mam se učit OOP nebo klasické PHP ?

Potřebuju se nějak dostat do toho režima "myšlení" abych to byl schopen napsat.

Co by si mi poradil ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.19.–
Kit+15
Guru
20. 4. 2015   #5
-
0
-

#4 q2iz
Začni se učit rovnou OOP, na které je PHP velmi dobře vybaveno. Ty základy, které se učíš, se ti budou také hodit. Vždyť objekt je také jen proměnná, která toho však může umět mnohem víc než jen držet data.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
q2iz0
Duch
20. 4. 2015   #6
-
0
-

#5 Kit
Nemáš nějaké slušně materiály co jsou opravdu podložené už k webu ? Protože všechny příklady jsou vždycky jen nudné a nijak to moc nesouvisí s webovou aplikací.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.19.–
ondrej39+1
Věrný člen
20. 4. 2015   #7
-
0
-

#6 q2iz
Pokud chceš něco přímo s webem, tak si můžeš třeba udělat objektový databázový driver (ať již vnitřně použiješ PDO nebo mysqli), který ti usnadní vyhledávání prvků v databází a tak :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.234.–
Inject all the dependencies!
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
21. 4. 2015   #8
-
0
-

Objekty delas proto, abys to pekne vsechno uzavrel. Treba operace s uzivatelem budes delat treba pres objekt, ktery si nazves user.
$user->signIn(), $user->signOut(), $user->register(), ... Kdybys to neresil pres objekt, tak tam mas funkce jako
userSignIn(), userSignOut(), userRegister(). Kdyz to budes pak kopirovat, tak nejakou treba zapomenes a uz to nepojede. Proto se vetsinou snazim objekty delat nezavisle na okoli.

Co se tyce cms, tak z mych pokusu bych doporucoval vygenerovat www stranky. Pokud tam mas anketu nebo tak, vkladat to pres iframe nebo javascript. generovani stranek je snadne, lze pouzit funkce
* echo
* include()
* file_get_contents()
* preg_replace()
* preg_replace_callback()
* htmlspecialchars() - dobre pouzivat pro vystup php do html
Priklady viz dokumentace http://php.net/ + jmeno funkce nebo google. Samozrejme s databazi je to lepcejsi, ale neni to nutna podminka pro jednoduche stranky. Hlavni je umet pouzivat www prohlizec a zobrazeni zdrojoveho kodu, pripadne validator. Neni-li html spravne, tak ti dobre napsane php nepomuze :)

#5 anyvie at devlibre dot fr

<?php
$url  = "ANY URL WITH LOTS OF DATA";
$data = file_get_contents($url); // We get all the data into $data
$head = preg_replace("#(.*)<head>(.*?)</head>(.*)#is", '$2', $data); // We just want to keep the content of <head>
echo htmlspecialchars($head);
?>

Example #3 preg_replace_callback() using recursive structure to handle encapsulated BB code

<?php
function parseTagsRecursive($input)
{
    $regex = '#\[indent]((?:[^[]|\[(?!/?indent])|(?R))+)\[/indent]#';
    if (is_array($input)) {
        $input = '<div style="margin-left: 10px">'.$input[1].'</div>';
    }
    return preg_replace_callback($regex, 'parseTagsRecursive', $input);
}

$input  = "plain [indent] deep [indent] deeper [/indent] deep [/indent] plain";
$output = parseTagsRecursive($input);
echo $output;
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:a942:c2...–
q2iz0
Duch
22. 4. 2015   #9
-
0
-

Ano upřímně mi tohle moc nepomůže. Protože se v tom stále nějak ztrácim. Potřebuju člověk co to dělá běžně a prostě poradí mi a mu na oplátku mohu dělat grafiku. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.54.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý