JQUERY a PHP proměnná – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JQUERY a PHP proměnná – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJQUERY a PHP proměnná – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
PGE
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 5. 2015   #1
-
0
-

Jak lze vytáhnout číslo stránky do odkazu v Jquery ?

 

<script type="text/javascript">// <![CDATA[
    $(document).ready(function() {
    $.ajaxSetup({ cache: false }); // This part addresses an IE bug.  without it, IE will only load the first number and will never refresh
    setInterval(function() {
    $('#refresh2').load("refresh.php?page=<?php echo $_GET["page"];?>");
    }, 1000); // the "3000" here refers to the time to refresh the div.  it is in milliseconds. 
    });
    // ]]></script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.74.–
Reklama
Reklama
ondrej39+1
Věrný člen
31. 5. 2015   #2
-
0
-

#1 PGE
V php moc nedělám, každopádně ze zkušeností, které s ním mám, vím, že nikdy nebyl nějaký extrémně velký problém míchat jQuery a právě php. Co v tvém kódu chybí je ukončení </script> bloku před použitím php a následným opětovným "spuštěním" <script>u.

Zkus  

<?php echo $_GET["page"];?>

upravit na

</script><?php echo $_GET["page"];?><script>

Pokud to nepojede, tak se omlouvám, jak říkám, v php zrovna moc nedělám.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Lorin0
Návštěvník
31. 5. 2015   #3
-
0
-

Zkus nahradit dvojité uvozovky kolem page na jednoduché:

<?php echo $_GET['page'];?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.72.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
1. 6. 2015   #4
-
0
-

:) Mozna by sis mel v prvni rade ujasnit, jak dane technologie funguji.
html, css, js - spousti webovy prohlizec uzivatele
php - spousti server kdesi mimo uzivatele a odesila uzivateli html, css, js

Je tedy jasne, ze kdyz je neco uz u uzivatele, tak tam zadne php fungovat nebude. Php tedy vygeneruje html kod. uzivatel dostane html. Prohlizec uzivatele tedy vidi treba
<script>var a = 123;</script>, a ty mas na serveru program, ktery to vypise, treba
echo '<script>var a = '.$_GET['page'].';</script>';

Ted je tedy otazka, zda jsi chtel docilit tohoto a nebo mas v planu obsah promenne menit? A je ti jasne, ze pri prvnim nacteni takove stranky tam nejsou zadna data v GET? Js kod vypada pak takto
<script>var a = ;</script>
Je dobre si overovat, co vlastne prohlizeci posilas. Od toho ma funkci "Zobrazit zdrojovy kod stranky". Ma ji kazdy prohlizec, nauc se to pouzivat.

Mno, a ted, co asi myslis tim, vytahnout cislo stranky do odkazu? Vypsat text do html se dela pres echo v php. Odkaz se tedy da vypsat jako
echo '<a rel="nofollow" href="odkaz.php?a=' . urlencode($_GET['page']) . '">odkaz ' . htmlspecialchars($_GET['page']) . '</a>'; nebo pres sablonu
echo sprinf('<a rel="nofollow" href="odkaz.php?a=%1$s">odkaz %2$s</a>', urlencode($_GET['page']), htmlspecialchars($_GET['page']) );
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:d8e5:5a...–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
1. 6. 2015   #5
-
0
-

Huste, forum si tam dopsalo samo rel="nofollow" :)
Jo, jeste mne napadlo, jestli ten script treba nemas reseni externe? Pak bys musel to cislo prenaset asi javascriptem na odkaz. Zkus udelat jednoduche demo tak o 10 radcich a dej sem kompletni kod. Aby clovek pochopil, o co presne ti jde.
echo "<script>mujodkaz.href = 'odkaz.php?a=" .  $_GET['page']). "';</script>";

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:d8e5:5a...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý