BufferedReader – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

BufferedReader – Java – Fórum – Programujte.comBufferedReader – Java – Fórum – Programujte.com

 

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
18. 7. 2015   #1
-
0
-

Ahoj, mám zadání programu, které je ok, ale s čím je problém je to. Že mám otevřít soubor a z toho souboru vzít dvě čísla, oddělená čárkou a pak s nimi pracovat. 

Napsal jsem takový paskvil, viz. níže. Když vymažu ten scanner s while(teď je komentovaný), program funguje s tím problém nemám, ale mám problém s tím, že potřebuji ty čísla ještě uložit do int, abych s nimi pak mohl dál pracovat, hledal jsem ale netuším jak to udělat přes ten buffer?

import java.io.BufferedReader;
import java.io.FileReader;
import java.util.Scanner;
import java.io.IOException;

public class Main {

    public static void main(String[] args){

        BufferedReader br = null;

        try {

            br = new BufferedReader(new FileReader("test.txt"));
            String line;
            while ((line = br.readLine()) != null) {
                line = line.trim();

                /*Scanner con = new Scanner(new FileReader("test.txt"));
                while (con.hasNext()){
                    int x = con.nextInt();
                    int  n = con.nextInt();
                    System.out.println(x);
                    System.out.println(n);
                }*/


            }

        } catch (IOException e) {
            e.printStackTrace();
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.189.–
19. 7. 2015   #2
-
0
-

Integer.parseInt(Sting) - Nestačilo by převést text na číslo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.225.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
19. 7. 2015   #3
-
0
-

To ano o to mi i jde, ale netuším jak ty dvě čísla ze souboru prostě napasovat do dvou int, zkusil jsem napsat do int takhle


int y = Integer.parseInt(br.readLine());
v cyklu while, ale nefunguje to :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.189.–
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
19. 7. 2015   #4
-
+1
-
Zajímavé

A co třeba si přečíst class String? Pokud načteš String pak jej rozděl přes split(). např. oddělovač split(",")

-> z toho ziskáš pole Stringu a pak každý prvek převedeš za pomocí Integer.valueOf(pole[i]).intValue na int.

http://docs.oracle.com/javase/8/docs/api/java/lang/String.html#split-java.lang.String-

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý