Klon objektu OOP – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Klon objektu OOP – Java – Fórum – Programujte.comKlon objektu OOP – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Nymik0
Duch
4. 9. 2015   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

 rád bych se zeptal na jednu konkrétní věc, kterou jsem našel v učebnici Mistrovství Java jedná se o to, že moc nerozumím kontruktoru Krabice(Krabice ob). Mohl by mi prosím někdo aspoň trochu přiblížit, co přesně se děje, když se takový kontsruktor vytvoří a poté zavolá ? Předem děkuji za odpovědi a přeji hezký den :).


public class Krabice {
	double sirka;
	double vyska;
	double hloubka;
	
	Krabice(Krabice ob)
	{
		sirka = ob.sirka;
		vyska = ob.vyska;
		hloubka = ob.hloubka;
	}
	
	Krabice(double w, double h, double d)
	{
		sirka = w;
		vyska = h;
		hloubka = d;
	}
	Krabice()
	{
		sirka = -1;
		vyska = -1;
		hloubka = -1;
	}
	Krabice(double len)
	{
		sirka = vyska = hloubka = len;
	}
	double objem()
	{
		return sirka*vyska*hloubka;
	}
	
	
	
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.166.–
Řešení
Kit+15
Guru
4. 9. 2015   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 Nymik
Je to v podstatě klonování jiné krabice ve stylu: Vytvoř objekt třídy Krabice podle objektu, který máš jako parametr.

Je na tom patrné, že i když atributy šířka, výška a hloubka budou privátní, jsou viditelné i z ostatních instancí téže třídy.

Ukázka samotná je nejspíš o přetěžování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:c50a:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Nymik0
Duch
4. 9. 2015   #3
-
0
-

#2 Kit
Velmi děkuji za vysvětlení a velice včasnou odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Oop — založil dragon124

OOP — založil Tom@sQo

OOP — založil Sopta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý