Proč se zobrazuje scrollbar? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Proč se zobrazuje scrollbar? – C / C++ – Fórum – Programujte.comProč se zobrazuje scrollbar? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
oxidián0
Grafoman
12. 9. 2015   #1
-
0
-

Už jsem zjistil co zapíná ty scrollbary:

posx = (int) ((screenWidth - mainWindWidth - minsize.x) / 3 * 2 + mainWindWidth); 
SetWindowPos(mapview, NULL, posx, posy, minsize.x, minsize.y, SWP_NOZORDER);

SetWindowPos. Jak to udělat, aby se scrollbary nezapnuly? Otevírám jednu a tu samou mapu, která by se měla vejít do okna (rozměr okna je stejný, stejná mapa) ale přesto se tam vytvoří scrollbary. Testem na strukturu SCROLLBARINFO jsem zjistil že pSBI->rgstate[0] == STATE_SYSTEM_INVISIBLE je v prvním případě true, v druhém false. Takže SetWindowPos změní tu informaci, takže musí existovat flag kterým to STATE_SYSTEM_INVISIBLE nevypínat. Jinak bych snad mohl nastavit SCROLLINFO si; SetScrollInfo(window, SB_HORZ, &si, FALSE);

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
oxidián0
Grafoman
12. 9. 2015   #2
-
0
-

A jak odstanit scrollbar?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
ondrej39+1
Věrný člen
12. 9. 2015   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
oxidián0
Grafoman
12. 9. 2015   #4
-
0
-

Tak to bude asi tím, že víš jak se ta funkce jmenuje. Já zas hledal něco jiného

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
ondrej39+1
Věrný člen
12. 9. 2015   #5
-
0
-

#4 oxidián
První odkaz. Zkus hledat déle než minutu, na většinu otázek, které zde pokládáš, jsou snadno dohledatelné odpovědi.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
oxidián0
Grafoman
13. 9. 2015   #6
-
0
-

Problém co jsem měl se scrollbarem jsem vyřešil. Nakonec jsem zjistil, že SetWindowPos posílá zprávu WM_SIZE kde je funkce updatescrollbars, která obsahovala chybu při výpočtu hodnoty, která se u scrollbaru k tomu jestli se objeví v okně nebo ne.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

ScrollBar — založil Tomas

ScrollBar — založil DeathHumanCZ

Scrollbar — založil Jakub Vojáček

Vertikalni scrollbar — založil tribalcz

Jak odstranit H+V scrollbar — založil Petroff

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý