Trunc v prikazu case – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Trunc v prikazu case – Pascal – Fórum – Programujte.comTrunc v prikazu case – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
14. 9. 2015   #1
-
0
-

Ahoj. Když deklaruju promennou A jako realne cislo a pak ji zavolam prikazem CASE trunc(A) of tak mi to pri kompilaci hazi hlasku constant and CASE types do not match. Zkusil jsem A deklarovat jako integer a pak do CASE A of tak to slo. Jenom nechapu proc to nejde i s tim trunc, kterej by mel z cisla udelat longint coz CASE chce neco ordinalniho ne? tady je zdrojak. Dekuju za odpoved.

program untitled1;
var
   s:byte;
   d:real;
begin
     writeln('Zadej ujete km v taxi.');
     readln(d);

     if d<0 then begin
      writeln('Spatne zadani');
      exit;
     end;

    case trunc(d) of
      0..19:s:=25;
      20..39:s:=23;
      40..59:s:=20;
     else s:=17;
    end;

     writeln('Za ',d,' km zaplatis: ',d*s:0:2,' Kc');
     readln
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.151.–
Reklama
Reklama
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
14. 9. 2015   #2
-
0
-

Jaký máš pascal? V Delphi a FPC (mode objfpc) to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
14. 9. 2015   #3
-
0
-

#2 Sniper
pouzivam dev-pascal, takze mam FPC a GNU pokud se nemylim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.196.–
honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
14. 9. 2015   #4
-
0
-

Uz to mam. Dekuju za pomoc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.196.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
14. 9. 2015   #5
-
0
-

Tak kde byl problém? Mimochodem na dev-pas bych se být tebou vyprdl. Rozhodně zkus Lazarus.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

CASE — založil dejA vU

Switch case — založil Bart

Switch case — založil Nicolas

Use case diagram — založil kucape2

Use Case Diagram — založil Vojta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý