Pomoc s programem v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc s programem v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s programem v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Radyon
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 9. 2015   #1
-
0
-

Ahojte, jsem žák střední průmyslové školy, studuji obor automatizace a jsem ve 4. ročníku.
Na programování jsem dostal od učitele prý nejtěžší úlohu z laboratoře a to je programování mikrovlnné trouby. V C jsme začali programovat až teď, jinak 2 roky zpět jsme programovali v C#. Je to docela změna, oproti tomu, co jsme programovali ve druháku v C# a co teď. Učitel mi pouze řekl, že pro mě je prioritní naučit se vyslat na dynamický displej nějakou hodnotu, aby mi to napsalo např. 1234. Úloha je ale daleko propracovanější než tenhle kousek. Přikládám schéma zapojení. A mou otázkou je, mohl by mi někdo poradit, jak začít programovat tuto úlohu, některé potřebné příkazy a funkce pro tuto úlohu a také mi vysvětlit, jak zařídím, že hodnoty co pošlu, pošlu zrovna na displej. Předem děkuji za pomoc a vysvětlení. :-)

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.218.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
19. 9. 2015   #2
-
0
-

Ono to bude hodne zalezet na pouzitem procesoru...

Kazdopadne se bude prinejmensim hodit preruseni od timeru kazdou milisekundu, zjistis, jestli neni tlacitko sepnute, vypnes segment, prehodis data, zapnes dalsi (samozrejme to bude v poli, nebo v nekolika polich, ktere budes prepinat kazdych par sekund) a tak dale

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Radyon
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 9. 2015   #3
-
0
-

#2 KIIV
Mohl bys mi prosím ještě poradit jak použít přerušení od časovače? Zbytek jsem už asi pochytil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.218.–
KIIV+42
God of flame
19. 9. 2015   #4
-
0
-

No treba u AVR procesoru nastavis mod CTC (Clear Timer on Compare) - nastavis hodnotu (idealne na jednu ms + vhodny prescaler), a kdyz timer napocita k teto hodnote, vynuluje se. Zaroven se da zapnout zpracovani preruseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 199 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s programem — založil Janička

Pomoc s programem — založil Pepuna

Pomoc s programem — založil Zugi

Pomoc s programem — založil Jarda

Pomoc s programem — založil Zugi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý