Náhodný soubor ve složce – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Náhodný soubor ve složce – .NET – Fórum – Programujte.comNáhodný soubor ve složce – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Tomáš Lipovský
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
10. 10. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,

poraďte prosím, co mám použít, když chci vybrat náhodný soubor v předem zvolené složce.

Představoval bych si to nějak takhle: Path.GetRandomFileName("C:/Users/abcdefg/nahrávky/")

To ovšem nejde...

Díky za odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.208.–
ondrej39+1
Věrný člen
10. 10. 2015   #2
-
0
-

#1 Tomáš Lipovský
Path.GetRandomFileName nevybírá náhodný soubor, ale vyplivne ti (pseudo)náhodný název souboru, který můžeš použíti.

Pokud chceš vybrat náhodný soubor z existujících, můžeš si načíst názvy souborů ze složky C:/Users/abcdefg/nahrávky/ například do Listu, a pak pomocí třídy Random zjistit náhodný index z daného seznamu, díky němuž získáš svým způsobem náhodný název souboru a ten použít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Matěj Andrle+1
Grafoman
10. 10. 2015   #3
-
+1
-
Zajímavé

#1 Tomáš Lipovský
Jak píše Ondřej. Já však přihodím, že bych použil "System.IO.Directory.GetFiles("složka")[System.Random.Next()];" -> nejlepší možné řešení, když nebudeš seznam neustále načítat, avšak cachovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.170.–
Tomáš Lipovský
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 10. 2015   #4
-
0
-

#3 Matěj Andrle
Do kódu jsem přidal to, co jste psal;soubor = System.IO.Directory.GetFiles("C:/Users/abcdefg/nahrávky/")[System.Random.Next()];

Ale dostal jsem chybu:
CS0120  C# An object reference is required for the non-static field, method, or property 'Random.Next()'

Nevíte, co s tím?

Omlouvám se za banální dotazy, jsem ještě začátečník :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.208.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
15. 10. 2015   #5
-
0
-

#4 Tomáš Lipovský
Já poslal jmennou cestu - Random je třída nestatická - utvořte tedy zprvu instanci... Viz tutoriály na náhodné číslo... (Random numberGenerator = new Random(); numberGenerator.Next(početSouborů!)) Počet souborů se opět dá vyzvědět skrz statickou třídu Directory. (Z té nemusíte tvořit instance - viz tutoriály na statické objekty.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.180.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

Nahodny obrazok — založil FufurR

Náhodný článek — založil Náhodný obrázek s textem

Nahodny obrazek — založil

SOUBOR.BAT>SOUBOR.EXE — založil wokena

Pole - náhodný výstup — založil Michal

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý