Could not find or load main class – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Could not find or load main class – Java – Fórum – Programujte.comCould not find or load main class – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
88nico880
Duch
16. 11. 2015   #1
-
0
-

Ahoj, jsem v programování uplny začátečník a potřeboval bych pomoct. Zkoušel jsem vytvořit program NazdarSvete podle knihy Java bez předchozích znalostí. Program se mi zkompiloval na .class ale pak jsem ho chtěl spustit příkazem java NazdarSvete v příkazovém řádku. A vyhodilo mi to chybu Could not find or load main class. Prosím pomožte mi tento problém vyřešit. Program je napsaný v Notepad ++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.206.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
16. 11. 2015   #2
-
0
-

#1 88nico88
Četl jsem vyjádření, že tu knihu autor napsal bez předchozích znalostí Javy.

Hoď sem zdroják a příkazy, které jsi spouštěl při kompilaci a spouštění, ať nemusíme věštit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
88nico880
Duch
16. 11. 2015   #3
-
0
-

class NazdarSvete {
public static void main ( String arg[] )

System.out.println("Nazdar. světe!");
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.206.–
Kit+11
Guru
16. 11. 2015   #4
-
-1
-
Mimo téma

#3 88nico88
No vida. Vidím dvě chyby:

  1. před "class" chybí slovo "public"
  2. Místo ... "main ( String arg[] )" by mělo být "main(String[] args)"

Ten druhý bod je spíš jen formální chybou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
88nico880
Duch
16. 11. 2015   #5
-
0
-

Chyby jsem opravil ale pořád mi to hází stejnou chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.206.–
Kit+11
Guru
16. 11. 2015   #6
-
0
-

#5 88nico88
Zřejmě to po překladu chybně spouštíš. Chybně: 

java NazdarSvete.class

Správně: 

java NazdarSvete
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
88nico880
Duch
17. 11. 2015   #7
-
0
-

Takhle spustit jsem to také zkoušel a nejde to. Ale dozvěděl jsem se že si to musím dát do cesty CLASSPATH. Nevíš jak to mám udělat ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.206.–
Kit+11
Guru
17. 11. 2015   #8
-
0
-

#7 88nico88
Záleží na tom, který máš operační systém. V Ubuntu mám

export CLASSPATH="/home/kit/JavaClass"
java -cp "$CLASSPATH" NazdarSvete

V adresáři /home/kit/JavaClass mám uloženy všechny své zkompilované třídy.

Ve Windows to asi bude trochu jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:2c2c:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
88nico880
Duch
17. 11. 2015   #9
-
0
-

OK. Nevíte někdo jak nastavit do cesty CLASSPATH soubor s příponou .class ve Windows 8 ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.206.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
17. 11. 2015   #10
-
+2
-
Zajímavé

Classa nemusi byt public, aby bola spustitelna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.133.–
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
181 příspěvků
18. 11. 2015   #11
-
0
-

CLASSPATH   ... s tim nemá co společného, pokud ve svém programu nevyužíváš jiné třídy(classy) a ty ve svém HALLO WORLD nevyužíváš.

Navíc těch důvodů může být celá řada ( např. pokud je třída v balíčku( tzv. package) I to hraje svou roli atd.. ) Pokud chceš pomoci je nutné velmi podrobně rozepsat tvůj postup krok po kroku anebo radši si stahni IDE ( NetBeans, Eclipse,atd..) bude to lepší

Případně třeba zkus toto : http://programujte.com/forum/vlakno/26299-nejde-spustit-v-prikazovem-radku/

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
88nico880
Duch
18. 11. 2015   #12
-
0
-

Zkusil jsem to napsat přes netbeans a je to super všechno jde jak ma a program se spustil dobře. Děkuju všem za pomoc !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.206.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý