Kde najít knihovnu graphics.h – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kde najít knihovnu graphics.h – C / C++ – Fórum – Programujte.comKde najít knihovnu graphics.h – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Radek0
Newbie
11. 2. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, našel jsem na netu návod na používání jednoduché grafiky v C++, ale je to psané pro Borland C++, v Devcpp takhle knihovna není. Jmenuje se graphics.h. Je nějaký způsob, jak ji získat?
Díky moc
Zdrojem je mi návod v pcsvet.cz
Příklad zdrojáku:
Kreslíme vyplněné oblasti

Doposud jsme se naučili jen kreslit čáry různých tvarů (kružnici, obdélník, čtverec), ale nyní si ukážeme jak nakreslit obdélník s použitím vzoru a barvy.

Nejlepší bude si vše vysvětlit na příkladě.

#include <graphics.h>
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
#include <conio.h>

int main(void)
{
/* request auto detection */
int gdriver = DETECT, gmode, errorcode;
char pattern[8] = {0x00, 0x70, 0x20, 0x27, 0x25, 0x27, 0x04, 0x04};

/* initialize graphics and local variables */
initgraph(&gdriver, &gmode, "./../bgi");

/* read result of initialization */
errorcode = graphresult();
if (errorcode != grOk) /* an error occurred */
{
printf("Graphics error: %s\n", grapherrormsg(errorcode));
printf("Press any key to halt:");
getch();
exit(1); /* terminate with an error code */
}

/* select a user defined fill pattern */
setfillpattern(pattern, 1);

/* fill the screen with the new pattern */
bar(100, 100, 400, 300);

/* clean up */
getch();
closegraph();
return 0;
}

Tento program nakreslí na černou obrazovku obdélník se vzorem ve zvolené barvě. Je to program trošičku upravený z helpu k BC++ 3.1.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
11. 2. 2007   #2
-
0
-

pouzit borlandi prekladac, protoze nejde jen o graphics.h al i jine + samozrejme libka !
ja bc++ 3.1 mam a grafika facha uzasne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Radek0
Newbie
11. 2. 2007   #3
-
0
-

To zacatecnik:Aha a jak se da sehnat? Jestli je tedy Free.
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
12. 2. 2007   #4
-
0
-

bc++ 3.1 pokud vim free neni ale myslim ze rozject bys to mohl na free Turbo c++ explorer

vice treba tady:
http://forum.builder.cz/read.php?12,1970747,1971995#msg-1971995
http://www.google.cz/search?q=Turbo+C%2B%2B+Explorer&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Kde sehnat graphics.h? — založil graphics

Graphics — založil RePRO

Graphics x Graphics2D — založil sirek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý