Java - výpočet procent – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Java - výpočet procent – Java – Fórum – Programujte.comJava - výpočet procent – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
santa580
Duch
23. 12. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,
tentokrát se tu obracím asi s celkem banálním problémem, ale nemůžu nato přijít. Je to část mojí aplikace na anglické slovíčka, má to zobrazovat úspěšnost. Zkoušel jsem to přímo v té aplikaci, bohužel mi to tam nefungovalo, takže jsem to zkusil napsat znovu jako konzolovou aplikaci, výsledek je stejný.

int Celkem = 0;
        int Spravne = 0;
        float Procenta = 0;
Scanner scanner = new Scanner(System.in, "Windows-1250");            while (true) {
            String vstup = scanner.nextLine();
            if (vstup.contains("spravne")) {
                Celkem++;
                Spravne++;
                System.out.println(Spravne + " / " + Celkem);
                Procenta = Spravne / Celkem * 100;
                System.out.println(Procenta + "%");

            } else if (vstup.contains("spatne")) {
                Celkem++;
                System.out.println(Spravne + " / " + Celkem);
                Procenta = Spravne / Celkem * 100;
                System.out.println(Procenta + "%");
            } else {
                System.out.println("Špatný vstup!");
            }
        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.57.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
23. 12. 2015   #2
-
0
-

#1 santa58 

Procenta = Spravne  * 100.0 / Celkem;
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
santa580
Duch
23. 12. 2015   #3
-
0
-

#2 Kit
Aha, Díky, funguje to :D Ale nechápu proč :D, vždyť kalkulačka mi to bere i tím mojím způsobem :( Nemohl bys to nějak vysvětlit prosím ? :D Díky
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli Java bere přednosti(* a /, před + a -)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.57.–
Kit+11
Guru
23. 12. 2015   #4
-
0
-

#3 santa58
Kalkulačka používá pouze float/double. Pokud dělíš dva int, výsledkem je opět int, tedy 42/60 => 0. Když tu nulu vynásobíš stem, dostaneš opět nulu.

To číslo 100.0 kromě násobení také udělá konverzi na float. Celý výraz se pak vyhodnotí jako float.

Ty přednosti si vyzkoušej. Najdeš to i v učebnici Javy. Pokud si někdy s předností nebudeš jist, použij závorky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
santa580
Duch
23. 12. 2015   #5
-
0
-

Díky, pěkně vysvětlené :), přes Vánoce se na t podívam :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.57.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý