Načítání čísel problém – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načítání čísel problém – Java – Fórum – Programujte.comNačítání čísel problém – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavel
~ Anonymní uživatel
265 příspěvků
31. 12. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den, dělám úkol na prográmko, nechci po vás žádný kód, jenom potřebuji radu. Program dělá přesně to co má, ale potřebuju projít testem, což se mi nedaří. 

public class CtyriCisla {
    public static void main(String[] args) {
        Scanner sc = new Scanner(System.in);
        boolean isContinue = true;
      do{
        int a = sc.nextInt();
        int b = sc.nextInt();
        int c = sc.nextInt();
        int d = sc.nextInt();
        
        if (a > b){
        int p = a;
        a = b;
        b = p;
        }
        
        if (a > c){
        int p1 = a;
        a = c;
        c = p1;
        }
        
        if (a > d){
        int p2 = a;
        a = d;
        d = p2;
        }
        
        if (b > c){
        int p3 = b;
        b = c;
        c = p3;
        }
        
        if (b > d){
        int p4 = b;
        b = d;
        d = p4;
        }
        
        if (c > d){
        int p5 = c;
        c = d;
        d = p5;
        }
        System.out.printf("%d %d %d %d%n", a, b, c, d);
      }while(isContinue == true);
}
}

V podstatě načtu 4 čísla a program je seřadí od nejmenšího po největší. Seřazuje správně, ale test se týká následujícího : 

Připojen obrázek.

Na výstupu má být 2 3 4 5, nikoli 1 2 3 4, jak mám vyřešit, aby si bral pouze ty čtyři čísla na řádkua  vynechal to první, které tam být nemá ? Předem děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.162.96.–
Reklama
Reklama
ondrej39+1
Věrný člen
31. 12. 2015   #2
-
0
-

#1 Pavel
Jaký test máš konkrétně na mysli? V tvém kódu žádný test není. Poskytni, prosím, minimální kus kódu, abychom byli schopni případný bug zreprodukovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Pavel
~ Anonymní uživatel
265 příspěvků
31. 12. 2015   #3
-
0
-

#2 ondrej39
v programu test nemám, odevzdáváme to přes školní portál, kde dam kód programu a ono to vyzkouší jestli funguje tak jak má. programoval jsem to v netbeansech a problém je ten, že když načítám ty čísla tak na první řádek dám jedno číslo dám enter a na druhý řádek dám 4 čísla, která to má seřadit, ale já potřebuju aby to to první číslo ignorovalo a vzalo si to jenom ty 4 čísla co jsou spolu na řádku.. mně se to načítá postupně řádek neřádek tim pádej mi to vezme to první číslo samotný a potom další 3 z druhýho řádku, kde jsou 4. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.162.96.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
265 příspěvků
31. 12. 2015   #4
-
0
-

#3 Pavel
potřebuju poradit jakým způsobem to mám naprogramovat, aby to pracovalo jenom s řádkama, kde jsou 4 čísla na seřazení, nikoliv třeba jenom jedno nebo dvě 

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.162.96.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
265 příspěvků
31. 12. 2015   #5
-
0
-

#4 Pavel
omlouvám se, nevšiml jsem si, že to první číslo má být počet zadání, nikoliv chyták, takže prvním číslem udám počet forů kolikrát se to bude počítat :) dík za váš čas 

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.162.96.–
Kit+11
Guru
31. 12. 2015   #6
-
0
-

#5 Pavel
Když už to děláš v NetBeans, tak si ten kód nechej správně odsadit. Tohle vypadá hnusně a snadno v tom uděláš chybu.

Za klíčovými slovy se píše mezera, tedy i za "while". Je to kvůli tomu, aby si to někdo vizuálně nespletl s metodou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Postupne nacitani cisel — založil Proxymus

Postupne nacitani cisel — založil Proxymus

Postupne nacitani cisel — založil Proxymus

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý