W3C? – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

W3C? – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.comW3C? – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Milan0
Stálý člen
13. 2. 2007   #1
-
0
-

chcel by som sa spytat.. ako teda pisat stranky ktore prejdu validatorom? pretoze dal som si overit svoju stranku a vypisalo mi niekolko errorov.. Sranda je v tom ze mi ukazovalo chyby, ktore vsak v kode vobec nemam.. teda islo napr o neuzatvorenie tagu ">" alebo ze som niekde nemal uvodzovky.. ked som to skontroloval tak to tam bolo.. takze neviem ako to tam funguje.. a este v css som si definoval id napr. button.. no a kedze mam tych tlacitiek viac tak som viacerim pridal toto id.. no a vypisalo mi: ID "button" already defined. => to si mam pre kazdy button definovat id zvlast?:) ..teda moc sa do toho nevyznam a aj stranky robim len par mesiacov.. tak poradte... aspon CSS file mi presiel validatorom:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Reklama
Reklama
Martin Žák0
Stálý člen
13. 2. 2007   #2
-
0
-

mORb píše:#
# chcel by som sa spytat.. ako teda pisat stranky ktore prejdu validatorom? pretoze dal som si overit svoju stranku a vypisalo mi niekolko errorov.. Sranda je v tom ze mi ukazovalo chyby, ktore vsak v kode vobec nemam.. teda islo napr o neuzatvorenie tagu ">" alebo ze som niekde nemal uvodzovky.. ked som to skontroloval tak to tam bolo.. takze neviem ako to tam funguje.. a este v css som si definoval id napr. button.. no a kedze mam tych tlacitiek viac tak som viacerim pridal toto id.. no a vypisalo mi: ID "button" already defined. => to si mam pre kazdy button definovat id zvlast?:) ..teda moc sa do toho nevyznam a aj stranky robim len par mesiacov.. tak poradte... aspon CSS file mi presiel validatorom:D



Tento typ chyby validátor nedělá, takže tam někde máš chybu ty.
ID může být jen jedno, pro více elementů se používá třída.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
13. 2. 2007   #3
-
0
-

To mORb: validator blbosti nepise. musis si uvedomit ze je to stroj a netusi co chces, takze vypluje error az ked narazi na kod ktory nemoze vyhovovat. napr.: ten neuzavrety tag moze vyzerat nejak takto: <b class="velke > tag je sice uzavteny ale znak > je v tomto pripade povazovany za sucast retazca nazvu triedy. browser to zozere ale validator nie. pravidlo je take ze chyba je tam kde pise alebo pred tym.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Milan0
Stálý člen
13. 2. 2007   #4
-
0
-

To kjus: tak to som nevedel.. dik.. hned ako sa mi bude chciet to zmenim..

Mozno som slepy ale ja tam fakt ziadne chyby co mi vypisuje nevidim (teda chyby tykajuce sa > a ").. zatial som spravil len taky layoutik takze nic tam nie je a cely kod ma len par riadkov..
pre istotu sem hodim link:
www.fhi.pacienti.sk
http://validator.w3.org/check?uri=www.fhi.pacienti.sk
skuste sa na to pozriet a potom uvidim ci si musim kupit silnejsie okuliare:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
DavesMan
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
13. 2. 2007   #5
-
0
-

Vždyť vůbec nemáš uzavřené nepárové tagy (třeba meta nebo img). V XHTML to musí končit na />, čili správně je:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />

všimni si tučně označeného lomítka. Proto ti vyhazuje tolik chyb. Až to opravíš, bude jich o dost méně... možná žádná, to fakt zkoumat nebudu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Milan0
Stálý člen
13. 2. 2007   #6
-
0
-

To DavesMan: ahaaa... ja som to ukoncoval len > ..dobre vediet;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
DavesMan
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
13. 2. 2007   #7
-
0
-

Až to opravíš, tak se můžem bavit dál. Ale to už tam nejspíš zbyde jen málo chybek, který asi zvládneš opravit sám.
Jinak jelikož XHTML nejspíš neznáš, tak ještě 2 rady (rozdíly oproti HTML):

* všechno psát malými písmeny, čili <IMG ...> neexistuje, pouze <img ... />
* atributy rovněž malými, navíc hodnota musí být v uvozovkách a nesmí být prázdná:



<img SRC=obr.jpg>
<img src=obr.jpg>
<input type="checkbox" checked />

to vše je špatně. Dobře je to např.:


<img src="obr.jpg" />
<input type="checkbox" checked="checked" />

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Milan0
Stálý člen
13. 2. 2007   #8
-
0
-

Passed validation :) super:D ..no ale na tak kratky kod dost vela chyb..hehe.. ale aspon uz budem vediet.. dikes!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý