Nebezpečné voláné strcpy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nebezpečné voláné strcpy – C / C++ – Fórum – Programujte.comNebezpečné voláné strcpy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Dusty007
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
13. 3. 2016   #1
-
0
-

Při spuštění programu mi MS Visula Studio 2015 píše:

 'strcpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strcpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.

Co s tím?

Část kódu kam ta chyba odkazuje:

typedef struct Metadata {
    struct Metadata(char* klic,  char* hodnota) {
        strcpy(this->klic, klic);
        strcpy(this->hodnota, hodnota);
        vlevo = NULL;
        vpravo = NULL;
    }
    char klic[VELIKOST_KLIC];
    char hodnota[VELIKOST_HODNOTA];
    struct Metadata* vlevo;
    struct Metadata* vpravo;
} METADATA;

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.125.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 3. 2016   #2
-
0
-

Jen se tomu neda predhodit kolik dat se ma zkopirovat, tak je to brano jako nebezpecne. Do objektu ted muzes poslat daleko vetsi retezce nez se tam vejdou a bude to pak delat peknou paseku. U toho co ti to nabizi jen dodas jeste maximalni velikost retezce a vic to tam proste nenakopiruje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý