Ako najst cislo – Vzdělání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako najst cislo – Vzdělání – Fórum – Programujte.comAko najst cislo – Vzdělání – Fórum – Programujte.com

 

anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
6. 9. 2016   #1
-
0
-

Zdravím,

  chcela by som sa opýtať, ak by mi vedel niekto pomôcť s mojím problémom.

Potrebovala by som vedieť, ako by som vedela zistiť, napr. v čísle, ktoré má 100 cifier, že ktoré číslo je na 50.-tom mieste, či už to zistiť cez program alebo nejakú stránku, či nejakým matematickým kúzlom, pretože nič sa mi cez google nepodarilo nájsť. Budem veľmi rada za akúkoľvek pomoc.

P.S.: to 100 ciferné číslo som dala ako príklad, potrebujem to na najväčšie prvočíslo, ktoré bolo nájdené v roku 2013, napríklad tam potrebujem nájsť nejaké miliónte číslo ... a načo mi to je? ... potrebujem to na určitú vec. Blbé komenty si nechajte, potrebujem s tým pomôcť a preto si vážim každú pomoc, fakt dík :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.80.175.–
BDS+3
Věrný člen
6. 9. 2016   #2
-
0
-

#1 anonym
ono je důležité vědět, (zvlášť, pokud jde o prvočísla s několika miliony číslic) v jaké podobě máš to číslo uloženo, nebo jak jej chceš zadávat a jakým způsobem zjišťovat. (I začátečník, ti na tohle napíše za pár minut program. Chce to jen podrobnější zadání.)

Pokud ti to stačí nenáročně, na menší čísla, tak stačí vkopírovat do jednoho řádku v poznámkovém bloku (s vypnutým zalamováním textu a zobrazeným stavovým řádkem) zjišťovat pozici kurzoru.

ps, ten úvod tvé poslední věty, by mohl někoho zbytečně urazit. Většinu blbých komentářů, předcházejí blbé otázky, nebo ještě blbější komentáře.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
6. 9. 2016   #3
-
0
-

#2 BDS
Vďaka, mám to v textovom dokumente úplne celé číslo. Nechcem tou poslednou časťou vety nikoho uraziť, ale už som zvyknutá na blbé komenty a keď to tam napíšem tak sa toho zvyknú ľudia vyvarovať ... dakedy.

Vieš mi s tým konkrétnejšie pomôcť? Viem urobiť aj ja program v pascale na to ale to číslo je tak veľké že si nemyslím že by mi ho pascal zobral :D som v ňom navyše len začiatočník.

To číslo, ktoré potrebujem je tu, ak by niekto potreboval: https://uloz.to/!1vhqTEArR/m57885161-zip

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.80.175.–
Honzc
~ Anonymní uživatel
225 příspěvků
7. 9. 2016   #4
-
0
-

#3 anonym
Stáhni si a nainstaluj freewre PSPad (http://www.pspad.com/cz/download.php), načti ten tvůj soubor,

nastav délku řádku na 100 znaků (možná, že už bude), zapni číslování řádků a poslední číslice na

řádku 10000 bude milióntá číslice toho tvého Mersenova prvočísla.

Mně vychází číslice 2

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.78.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
7. 9. 2016   #5
-
0
-

#3 anonym
Pokud umíš v Pascalu, tak si ten soubor otevři jako textový a přečti z něj cyklem jeden znak tolikrát, kolikáté číslo potřebuješ.

Ten přečtený znak převeď na celé číslo (buď odpovídající procedurou val nebo funkcí ord+posun na nulu) a máš hotovo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
7. 9. 2016   #6
-
0
-

Číslo ulož do textového souboru a čti po znacích, při tom počítej přečtené znaky.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
7. 9. 2016   #7
-
0
-

jako vždycky pozdě   

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 9. 2016   #8
-
0
-

http://php.net/fseek
http://php.net/…on.fgets.php
Pascal by mel mit podobnou funkci. Ale klidne se to da cist pres fread treba po 10.000 znacich a zahazovat je.


<?php
$handle = @fopen("/tmp/inputfile.txt", "r");
if ($handle) {
    while (($buffer = fgets($handle, 4096)) !== false) {
        echo $buffer;
    }
    if (!feof($handle)) {
        echo "Error: unexpected fgets() fail\n";
    }
    fclose($handle);
}
?>

V pripade php se jedna o to, spustit si php server a nebo to nekam nahrat, treba wz.cz a pod. tam pak muzes spoustet php kod. Ale v pascalu ten zapis bude podobny. Jen tam pridas limit od do te to zajima.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:a178:53...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý