Zmena URL po Submit buttonu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zmena URL po Submit buttonu – PHP – Fórum – Programujte.comZmena URL po Submit buttonu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Peter1250
Newbie
5. 10. 2016   #1
-
0
-

Ahojte, prosim Vás, mám modálne okno v php aplikácií v ktorom je formulár.

Mám adresu v tvare detail.php?id=7

Formulár obsahuje input  

<input type="text" name="bookId" value=""/>

Po kliknutí na submit button sa mi v URL zmaže parameter id=7 a nahradí sa hodnotou bookId spolu s vloženou hodnotou. Teda URL vyzerá detail.php?bookId=2.

Nerozumiem prečo sa tam to bookId=2 vloží a prečo mi tam nezostane id=7.

Potrebujem aby výsledná URL bola detail.php?id=7&bookId=2

Viete mi s tým prosím poradiť?

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.26.–
Peter1250
Newbie
5. 10. 2016   #2
-
0
-

#1 Peter125

Ešte doplním, že sa vykonáva script, ktorý ten input naplní číslom, v tomto prípade číslom 2.

<script>
  $('#my_modal').on('show.bs.modal', function(e) {
    var bookId = $(e.relatedTarget).data('book-id');
    $(e.currentTarget).find('input[name="bookId"]').val(bookId);
  });
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.26.–
peter
~ Anonymní uživatel
3982 příspěvků
6. 10. 2016   #3
-
0
-

GET odkazem (php $_GET)
<a rel="nofollow" href="stranka?promena=hodnota">GET pomoci odkazu</a>

GET formularem (php $_GET)
<form action="stranka"><input name=promena value="hodnota"><input type=submit></form>

GET formularem (php $_GET)
<form action="stranka?promena=hodnota"><input type=submit></form>

POST formularem (php $_GET)
<form action="stranka" method="post"><input name=promena value="hodnota"><input type=submit></form>

REQUEST formularem (php $_REQUEST)
<form action="stranka?promena=hodnota" method="post"><input name=promena2 value="hodnota2"><input type=submit></form>
Tohle muze a nemusi fungovat, ze to prenese bud vsechno jako POST a nebo je neco get a neco post A nebo get vubec neprenese. Spolehlive to ale prenese, kdyz bude oboji v inputu, viz ten priklad na post.

Ke tve otazce, formular prenasi jen to, co je  mezi tagy form /form a ma name. Ze mas z predchozi stranky nejaky get ho nezajima, pokud to neni ve formulari. Cili, kdyz chces, aby 5 odkazu prenaselo id, tak ke vsem 5 ho musis pripsat. Pokud ho ma prenaset formular, taky ho tam musis pripsat. Ty jsi neuvedl tvuj kod, ale nejspis ho tam nemas pripsane.

Je mozne nastavit na serveru volbu, aby ti tam php samo pridavalo ta data. Ale on pak prenasi vsechno, i to, co nutne nepotrebuje

Je mozne pro uchovani dat pouzit $_SESSION, php.net/session_start. Lepsi moznost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:9503:e9...–
Kit+15
Guru
6. 10. 2016   #4
-
+1
-
Zajímavé

#1 Peter125
Přidej si do formuláře tento řádek: 

<input type="hidden" name="id" value="7"/>
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Peter1250
Newbie
6. 10. 2016   #5
-
0
-

Ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.153.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Změna pozice buttonu — založil Hellboy

URL zmena premennej — založil Codemaster

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý