Priemer stĺpca z DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Priemer stĺpca z DB – PHP – Fórum – Programujte.comPriemer stĺpca z DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Martin
~ Anonymní uživatel
1461 příspěvků
18. 1. 2017   #1
-
0
-

Ahoj, chcem urobiť priemer stĺpca temperature z tabuľky TempBedRoom. Problém je v tom, že temperature je typu float. Keď do sql query dám avg tak mi to hlási error Catchable fatal error: Object of class mysqli_result could not be converted to string

 <?php $result = mysqli_query($con,"SELECT AVG(temperature) AS AverageTemperature FROM TempBedRoom") or die(mysqli_error($con));
           echo $result;?>

Dík za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
19. 1. 2017   #2
-
0
-

#1 Martin
Nejdřív si přečti chybu, kterou ti to hlásí. problém je v tom, že se snažíš pomocí echo vypsat objekt, což samozřejmě nepůjde.

Zkus se podívat do manuálu:

http://php.net/manual/en/mysqli.query.php

Objekt musíš přečíst např. pomocí mysqli_fetch_assoc().

http://php.net/manual/en/mysqli.quickstart.statements.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
peter
~ Anonymní uživatel
3027 příspěvků
19. 1. 2017   #3
-
0
-

Viz z_moravec.

$res = mysqli_query($con, "prikaz"); 
To ti vrati nejaky balicek z sql. Ten je treba teprve pres php pomoci mysqli_fetch_assoc ulozit do promenne. Tu pak muzes echovat.

Zkus se podivat do manualu na priklady. mysqli_fetch_assoc mi to tam neumi ted najit, asi to uz zrusili, ale na te strance od moravec je 

Example #3 Navigation through unbuffered results
<?php
$mysqli->real_query("SELECT id FROM test ORDER BY id ASC");
$res = $mysqli->use_result();

echo "Result set order...\n";
while ($row = $res->fetch_assoc()) {
    echo " id = " . $row['id'] . "\n";
}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:aca8:b7...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý