JavaFX - tvorba nástroje pro kreslení diagramů – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JavaFX - tvorba nástroje pro kreslení diagramů – Java – Fórum – Programujte.comJavaFX - tvorba nástroje pro kreslení diagramů – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Radek C
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 1. 2017   #1
-
0
-

Dobrý den,

nedávno jsem se začal učit JavaFX. Ale velké zkušenosti s tím nemám. Jen v oblasti jednoduchého GUI jako tlačítka, vstup pro text, dialogy a tyhle věci. Jenže teď mám na starosti projekt, který by měl fungovat jako jednoduchý nástroj pro kreslení diagramů. Mělo by to umět kreslit základní use case diagramy a jednoduché třídy. Takže podpora přesouvání prvků po ploše a vytváření základních spojení mezi prvky. Ale jinak nic složitějšího.

Ale vůbec mě nenapadá jak na to v JavaFX. Napadlo mě to vše ručně kreslit v Canvasu. Neví někdo zkušenější, jestli neexistuje jednodušší způsob jak se tohle dá řešit? Přece jenom programovat si sám detekce kliknutí na čáry a podobně mi přijde jako celkem složitá věc a pak řešit přesouvání a podobně...

Neexistují na podobné věci nějaké standardní prvky?

Předem moc děkuji za jakoukoliv radu, jak se vydat

Radek C

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.254.–
gna
~ Anonymní uživatel
1213 příspěvků
23. 1. 2017   #2
-
0
-

Na to ti stačí události OnMousePressed a OnMouseDragged, případně OnDragDetected a OnDragOver.

V případě toho Canvasu se ti ještě bude hodit Shape.intersects.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Radek C
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 1. 2017   #3
-
0
-

S těmato událostma jsem to zkoušel. Jen všechny ty kolize atd. musím řešit manuálně. Je to sice fajn, že si do Canvasu vykreslím co potřebuju, ale to programování interakce s objekty v Canvasu je hodně složitá.

Ještě jsem dohledal použití obyčejného Regionu a do něho vkládat Shape objekty jako potomky. To by pak mělo obsahovat všechny funkce nutné pro správu toho GUI, práce s myší atd... ale nevím, jestli se to úplně hodí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.63.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý