Dotaz na syntaxi – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dotaz na syntaxi – MS SQL – Fórum – Programujte.comDotaz na syntaxi – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

shockwave0
Newbie
30. 3. 2017   #1
-
0
-

Co prosim znamena ta * ? Dekuji

SELECT pilot.*

FROM  

nebo

HAVING COUNT(*) , 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
30. 3. 2017   #2
-
0
-

Všechny sloupce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 3. 2017   #3
-
0
-

V SELECT muzes mit jen unikatni jmena sloupcu. Takze, kdyz mas v dotazu treba 2 tabulky, tak idealni je vypsat kazdy sloupec, ktery potrebujes. Nebo ches vsechny z jedne tabulky i druhe. Ale protoze se nesmi jmenovat stejne, tak muzes pouzit vsechny z jedne a vypsat kazdy zvlast z druhe.

-- db: mojedb
-- pilot (id, name)
-- flight (id, id_pilot)

-- dobre --
SELECT * FROM pilot ...
SELECT pilot.* FROM pilot ...
SELECT mojedb.pilot.* FROM pilot ...

-- spatne --
SELECT * FROM pilot, flight ...
SELECT pilot.*, flight.* FROM pilot, flight ... -- spatne, protoze v obou tabulkach mas sloupec nazvany id

-- dobre --
SELECT pilot.* FROM pilot, flight ...
SELECT a.* FROM pilot a, flight b ... -- aliasy tabulek
SELECT a.*, b.id as let_id FROM pilot a, flight b ... - aliasy tabulek i sloupcu
SELECT a.*, b.id as let_id, b.id_pilot FROM pilot a, flight b ... -- jenze id pilot nepotrebujes podruhe, to uz ti dava tabulka a
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:bd63:89...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý