Java - Cykli – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java - Cykli – Java – Fórum – Programujte.comJava - Cykli – Java – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Marty
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
1. 11. 2017   #1
-
0
-

Ahoj lidi,

ve škole jsme dostali úkoly na cykli a opravdu si s nimi nevím rady, chyběl jsem ve škole a nevím to, pomůžete mi prosím, mám 4 úkoly:

1. V poli n celých čísel zjistěte, kolik hodnot je rovno 0.

2. Vypisujte náhodná celá čísla od 1 do 6, dokud není vypsáno číslo 6.

3. Do proměnné cislo uložte číslo (max. 50). Poté vypočítejte a vypište jeho faktoriál (nezapomeňte na 0! a záporná čísla).

4. Do proměnné pocet uložte kladné celé číslo. Poté vypište n druhých mocnin počínaje číslem 1 (např. při pocet = 3 se vypíše 1 2 , 22 a 32 ). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.231.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
1. 11. 2017   #2
-
0
-

#1 Marty
"chyběl jsem ve škole" - když chybíš, tak se na školních stránkách podíváš na digitální učební materiály a doučiš se to sám. Pokud něco z toho nepochopíš, zeptáš se na poradně, kde tě někdo s tím konkrétním zádrhelem postrčí. Pokud to pořád nepůjde, domluvíš si s vyučujícím doučování (jsou teď na to na školách projekty).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Marty
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
1. 11. 2017   #3
-
0
-

#2 JoDiK
HMMM dobrý jenže mi to máme odeslat do dnešní půl noci, takže nevím jak si mám zařídit dodatečné doučování od učitele, asi si teď nezajedu k němu domů a nezaklepu mu na dveře s větou: "pane učiteli naučíte mě Cykly prosím". Takže pro příště doporučuji džet klapačku, nemůžu za to že jsem byl nemocnej a přišel jsem dnes do školy a tam mi učitel řekne že do dneška máme odevzdat úkol nebo "pět" :)


Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.231.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 11. 2017   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.230.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Marty
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
1. 11. 2017   #5
-
0
-

#4 KIIV
Děkuji moc 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.231.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
1. 11. 2017   #6
-
0
-

#3 Marty
Jo, s drzostí a nevymáchanou hubou to dotáhneš nejdál... Teda když se ještě naučíš řešit úkoly popořádku a ne od konce. Přece jsem ti radil: "se na školních stránkách podíváš na digitální učební materiály a doučíš se to sám" - tu první část teda za tebe víceméně udělal KIIV no a teď je to na tobě...

PS: tomu učiteli jsi asi slušně řekl, že jsi byl nemocný a proto neumíš vyřešit ten úkol, na který měli ostatní týden nebo jak a on byl na tebe tak zlý, že ti schválně ani neřekl, odkud se to máš naučit a rovnou ti pohrozil pětkou že?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
453 příspěvků
2. 11. 2017   #7
-
0
-

Jak to tak vidím, měla by se tu zavést speciální sekce "Pomoct s domácími úkoly - Zadarmo".

Pokud člověk ví, že je nemocnej a ve škole řeknou, dnes odevzdat, tak se jdu omluvit (normální věc), pokud učitel i tak řekne, že si to měl zjistit dopředu (normální věc), podle mě ani jedno z toho jsi neudělal a ještě tady pěkně kecáš, prostě jsi na to zapomněl a snažíš se to řešit na poslední chvíli. Přece jen takových tu bylo před tebou hodně.

Naopak, nikdo by tu neměl kecy, kdyby jsi ukázal snahu a aspoň něco napsal, tak poradí co je blbě.

Stojím si za stejným názorem jako JoDik

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.138.154.–
peter
~ Anonymní uživatel
3086 příspěvků
2. 11. 2017   #8
-
0
-

KIIV
(např. při pocet = 3 se vypíše 1 2 , 22 a 32 ).
(např. při pocet = 3 se vypíše 1^2 , 2^2 a 3^2 ).
Pochopil jsi to spravne.

Marty
Ucitel bude mit jiste pochopeni, kdyz se omluvis a odevzdas mu to pozdeji. Pripadne, ze ti da o stupen horsi znamku. Nebo, ze se nechas z toho prezkouset. 

int i_start = 0 // zacni 0
int i_end = 3 // opakuj, dokud je i < end; i<3
int i_inc = 1 // na konci zvys i o inc, 1 / i+=i_inc nebo i++
for (int i=start ; i < end ; i+=i_inc)
{
        System.out.println("Knock");
}
System.out.println("Penny!");

---

int i_start = 0 // zacni 0
int i_end = 3 // opakuj, dokud je i < end; i<3
int i_inc = 1 // na konci zvys i o inc, 1 / i+=i_inc nebo i++
int i = i_start;
while (i < i_end) // podminka
{
        System.out.print(i + " ");
        i += i_inc;
}

--- nekonecny cyklus ---

for (int i=0 ; i < 99 ; )
{
        System.out.println("Knock");
}
for ( ; true ; ) // for ( ; ; )
{
        System.out.println("Knock");
}
while (true)
{
        System.out.print(i + " ");
}

--- preruseni cyklu / break ---
i = 0;
while (true)
{
        System.out.print(i + " ");
  if (i>=10) {break;} // preruseni, kdyz je i=10 nebo vetsi; podobne pro for
  i++;
}

int i_start = 0 // zacni 0
int i_end = 3 // opakuj, dokud je i < end; i<3
int i_inc = 1 // na konci zvys i o inc, 1 / i+=i_inc nebo i++
i = i_start;
while (true)
{
        System.out.print(i + " ");
  if (i>=i_end) {break;} // preruseni, kdyz je i=10 nebo vetsi
  i += i_inc;
}


Co to vlastne cyklus je? Provadi opakovani nejakeho programu, treba:

zaklepej(); zaklepej(); zaklepej(); ... potrebujes to udelat 50x
for (i=0;i<50;i++) {zaklepej();}

Nekonecne cykly se pouzivaji treba pro poslouchani portu, kdy cekas na nejaky signal, abys spustil nejakou akci. Napriklad cekas, az uzivatel posle zpravu na chat, abys ji rozeslal i vsem ostatnim v mistnosti. Takze mas cyklus/program, ktery bezi donekonecna a ceka, az prijde zprava.
Muzes pouzit vic cyklu v sobe, treba, kdyz skenujes obrazek pixel po pixelu, souradnice x,y, tak mas 2 cykly s i, j.
Muzes podminky resit uplne jinak, nemusis pouzivat i++. 

klavesa = 0;
while (klavesa!=27) // 27 = esc
{
  klavesa = ctiklavesu();
  necoProvadej();
}
// opakuje, dokud nezmacknes Esc klavesu na lavesnici
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
peter
~ Anonymní uživatel
3086 příspěvků
2. 11. 2017   #9
-
0
-

   

klavesa = 0;
while (klavesa!=27 || klavesa!=13) // 27 = esc, 13 = enter
{
  klavesa = ctiklavesu();
  necoProvadej();
}

---

klavesa = 0;
while (klavesa!=27) // 27 = esc, 13 = enter
{
  klavesa = ctiklavesu();
  if (klavesa==13) {provedejNeco2(); break;} // zastav klavesou 13, ale pred ukoncenim neco udelej
  necoProvadej();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Java SE a Java EE developer — založil Vlado

Java vs. C# — založil keet

Java na OS — založil ospaly.stanislav

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý