C / C++ → Prosim pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

C / C++ → Prosim pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.comC / C++ → Prosim pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Nory
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
15. 12. 2017   #1
-
0
-

Dobry den, dostali jsme ve skole tohle jako domaci ukol a nevim si rady, nepomuze mi nekdo?

Po spuštění programu zadejte počet čísel, která budete zadávat. Proveďte zadání čísel. Až je zadáte, zvolte 1 pro součet nebo 2 pro rozdíl a podle toho vypište všechna čísla a jejich součet nebo rozdíl. Př.: 10+20+30+5+1=66 (přesně takto, tzn. jednotlivá čísla a mezi nimi znaménko + a následně znaménko = a výsledek) nebo 10-20-30-5-1=-46.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.61.–
15. 12. 2017   #2
-
0
-

Po spuštění programu zadejte počet čísel, která budete zadávat.
... znamená načíst celé číslo z klávesnice

Bylo by vhodné v tuto chvíli alokovat pole potřebné velikosti. Jednak v tuto chvíli nevíš, jakou operaci s čísly budeš provádět, jednak je máš na konci programu vypsat. Proto je musíš někam uložit - nejlépe do pole.

Proveďte zadání čísel.

.... znamená v cyklu načíst číslo z klávesnice a uložit ho do pole. Počet iterací cyklu je roven zadanému počtu čísel z předchozího kroku. 

zvolte 1 pro součet nebo 2 pro rozdíl

... opět načtu celé číslo z klávesnice. "Rozhodování" v programu uděláš buď pomocí podmínky if nebo pomocí vícenásobného větvení příkazem switch.

Sčítání a odčítání: do mezivýsledku si dosadím první zadané číslo (současně ho můžu vypsat na monitor). V cyklu pak projdu pole od druhého zadaného čísla až po poslední a přičtu nebo odečtu od mezivýsledku (současně mohu čísla vypisovat na monitor). Pak vypíšu součet nebo rozdíl.

Důležité: pole se indexují od 0, poslední prvek má index (počet prvků - 1).

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 68 hostů

Podobná vlákna

Pomoc prosim — založil Anonymní uživatel

Prosím pomoc — založil Matej

Prosím pomoc — založil Michal

C++- Prosím o pomoc !!! — založil Martin2510

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý