MSSQL BCP export z tabulky DataBaze do souboru csv – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

MSSQL BCP export z tabulky DataBaze do souboru csv – MS SQL – Fórum – Programujte.comMSSQL BCP export z tabulky DataBaze do souboru csv – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Palmuk0
Newbie
24. 1. 2018   #1
-
0
-

Dobrý den. Může někdo poradit?
Tento příkaz by  měl z MSSQL-databáze-tabulky exportovat soubor "vystup.csv" s daty oddělenými středníkem v příslušné kódové stránce.  Příkaz je v bat souboru. BCP je instalován (tools)
BCP "SELECT * FROM [MojeDB].[dbo].[MojeTab2014]('2016')" queryout "C:\vystup.csv" -c -t;   -SSQL1 -UAdmin -PHeslo88 -C1252
DOS okno roluje jeden řádek za druhým do nekonešna ale soubor se nevytvoří.Poraďte prosím kde se stala chyba.
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.162.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
159 příspěvků
24. 1. 2018   #2
-
0
-

#1 Palmuk

no a návod a příklady nefungujou ?


https://docs.microsoft.com/en-us/sql/tools/bcp-utility

https://docs.microsoft.com/en-us/sql/relational-databases/import-export/import-and-export-bulk-data-by-using-the-bcp-utility-sql-server

https://www.red-gate.com/simple-talk/sql/database-administration/working-with-the-bcp-command-line-utility/

https://blog.sqlauthority.com/2016/09/30/sql-server-simple-example-bcp-command-line-utility/

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:9c3e:...–
gna
~ Anonymní uživatel
556 příspěvků
24. 1. 2018   #3
-
0
-

#1 Palmuk
Já tam nic šíleného nevidím. Zkus to celé přesměrovat do souboru, třeba tam najdeš nějakou zprávu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Palmuk0
Newbie
25. 1. 2018   #4
-
0
-

Připojen obrázek.Problém bude asi někde jinde (mezi klávesnicí a židlí). Pokud vložím příkaz do příkaz CMD okna provede se.BCP "SELECT * FROM [ipos].[dbo].[MojeTab2014]('2016')" queryout "C:\vystup.csv" -c -t;   -SSQL1 -UAdmin -PHeslo88 -C1252

Pokud udělám BAT s tímto řádkem
___
@rem BCP1.bat spuštění
BCP "SELECT * FROM [ipos].[dbo].[MojeTab2014]('2016')" queryout "C:\vystup.csv" -c -t;   -SSQL1 -
____

zacyklí se a neprovede výstupní soubor

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.162.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
159 příspěvků
25. 1. 2018   #5
-
0
-

#4 Palmuk
no ale ty dva řádky nejsou stejný:

BCP "SELECT * FROM [ipos].[dbo].[MojeTab2014]('2016')" queryout "C:\vystup.csv" -c -t;   -SSQL1 -UAdmin -PHeslo88 -C1252

BCP "SELECT * FROM [ipos].[dbo].[MojeTab2014]('2016')" queryout "C:\vystup.csv" -c -t;   -SSQL1 -

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:c43e:...–
Palmuk0
Newbie
25. 1. 2018   #6
-
0
-

Spletl jsem se. Má vypadat takto:

BCP "SELECT * FROM [MojeDB].[dbo].[MojeTab2014]" queryout "C:\vystup.csv" -c -t;   -SSQL1 -UAdmin -PHeslo88 -C1252

Z bat souboru (kde nefunguje) řádek zkopíruji do clipboardu a pak vložím do cmd okna tam proběhne a vytvoří výstupní soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.162.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
159 příspěvků
25. 1. 2018   #7
-
0
-

no je možný že je problém v adresáři, ze kterýho to voláš a hlavně ve kterým se má příkaz provést možná budeš muset použít nastavení disku a také cesty a také i cesty k bcp.exe což jsou tři různé věci, které se musí také nastavit, takže třeba

c:

cd c:\test

c:\test\bcp.exe   ...atd...

chápeš jo ..

protože je moc divný že to nefunguje z batu ... normálně to funguje..

zkus si vypsat příkazem path kam sou nastavený cesty prohledávání

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:c43e:...–
Palmuk0
Newbie
26. 1. 2018   #8
-
0
-

Bingo ! Problém byl v adresáři.
Adresář ve kterém jsem spouštěl BAT byl c:\Export_Data_Csv - nefunguje
Adresář ze kterého se volal BCD příkazovou řádkou byl uživatelův domovský adresář C:\Users\uzivatel - funguje
Pokud jsem se v CMD okně přepnul do adresáře příkazem cd c:\Expot_Data_Csv a spustil BCD příkaz v CMD okně - nefunguje
Vytvořil jsem nový adresář c:\Export - funguje jak BAT tak příkazový řádek i při cd c:\Export.
Jestli délka názvu nebo podtržítka v názvu adresáře - nevím
Děkuji moc za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Convert csv souboru do databaze — založil kall_ell

Export databaze do souboru — založil Horin

Export data z csv to csv — založil Jozef

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý