Aktívna tabuľka JS v html – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aktívna tabuľka JS v html – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAktívna tabuľka JS v html – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
reli0
Duch
28. 1. 2018   #1
-
0
-

Ahoj,

Spýtam sa na rovinu...vedel by mi niekto pomôcť s JS scriptom? Vôbec tomu nerozumiem (A html tiež nie, ale to som nejak za pomoci webu zvládol aspoň ako tak...:-) ) a preto sa obraciam na Vás. Potrebujem na stránke umiestniť tabuľku, ktorá sa chová ako kalkulačka meny. Poznáte to...ak zmeníte napr USD na EUR a chcete hneď zmeniť EUR na USD, tak samozrejme prerobíte...Potrebujem zobraziť minimálny "opačný" kurz, aby sa strata rovnala min. 0....

Vyzerá zatiaľ takto:


<html>

<table border="1" cellpadding="5" cellspacing="5" width="100%">
<tbody><tr>
<th>Amount to convert</th>
<th>Conversion Rate</th>
<th>The Result</th>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" id="a1"></td><td><input type="text" id="a2"></td><td><input id="a3"></td></tr></tbody>
<tbody><tr>
<th>Immediate change back/estimated result from</th>
<th>Immediate change back / estimated result to</th>
<th>Positive change from</th>
</tr>
<tr>
<td width="30%">Insert</td><td>Insert</td><td>Insert</td>
</tr>
</tbody></table>

<html>

Potreboval by som, aby vložená hodnota Amount to convert bola násobená vloženou hodnotu Conversion Rate. Výsledok sa má zobraziť samozrejme pod The Result. Čiže vstup o dvoch hodnotách a výstup o ich násobení.

Immediate change back from: má zobraziť pod nadpisom (zatiaľ "Insert") hodnotu opačného kurzu vo výške 92% a teda x= 1:conversion rate x 0.92

Immediate change back to: má zobraziť pod nadpisom (zatiaľ "Insert") hodnotu 95% a teda x= 1:conversion rate x 0.95

Positive change from: má zobraziť pod nadpisom (zatiaľ "Insert") hodnotu opačného kurzu 100%. x= 1:conversion rate

kľudne akcia môže by pod novovytvoreným tlačidlom umiestneným pod tabuľkou.

Vopred ďakujem za prípadnú ochotu a pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 151.236.232.–
reli0
Duch
28. 1. 2018   #2
-
0
-

Vyriešené, nakoniec som to vyriešil takto:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <title>Simple calculator</title>
</head>
  <form name="formcalc">

          Amount to convert: <input type="text" name="textnum1"> Converion Rate: <input type="text" name="textnum2">
          <br>
          <input type="button" value="go" onclick="sumValues()">
          <br>
          The Result: <input type="text" name="textres">
          <br>
          Estimated Coinpot result from-to: <input type="text" name="textnum3"> - <input type="text" name="textnum4">
          <br>
          Positive change from: <input type="text" name="textnum5">
 </form>
<script type="text/javascript">

   function sumValues()
     {
      var num1, num2, num3, num4, num5, res;
        num1=Number(document.formcalc.textnum1.value);
        num2=Number(document.formcalc.textnum2.value);
        res=num1*num2;
        document.formcalc.textres.value=res;
        from=1/num2*0.92;
        document.formcalc.textnum3.value=from;
        to=1/num2*0.95;
        document.formcalc.textnum4.value=to;
        pos=1/num2*1;
        document.formcalc.textnum5.value=pos; 
        
     }

</script>
</body>
</html>

už len dať tomu fazónku nech to vyzerá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 151.236.232.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý