Počet čísel – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Počet čísel – Delphi – Fórum – Programujte.comPočet čísel – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

griddlecake
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 3. 2007   #1
-
0
-

Potřebuji aby se mi v tomto programu kde dochází k roztřiďování na čísla sudá,lichá a čísla dělitelná 5,napsal do každého souboru počet zapsaných čísel...nemáte nápad jak to provést??Když tam dám writeln(f1,'Pocet lichých čísel je : ',i); tak mi to napíše jenom poslední číslo ze vstupního souboru

var f,f1,f2,f3:textfile;i:integer;

begin
assignfile(f,'c1.txt'); reset(f);
assignfile(f1,'liche.txt'); rewrite(f1);
assignfile(f2,'sude.txt'); rewrite(f2);
assignfile(f3,'petkou.txt'); rewrite(f3);
while not eof(f) do
begin
read(f,i);
if i mod 2=0 then writeln(f2,i) else writeln(f1,i);
if i mod 5=0 then writeln(f3,i);
end;
writeln(f1,'Pocet lichých čísel je : ',i);
closefile(f); closefile(f1); closefile(f2);closefile(f3);
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
21. 3. 2007   #2
-
0
-

Tohle?



var f,f1,f2,f3:textfile;
i, suda, licha, pet:integer;
begin
suda := 0;
licha := 0;
pet := 0
assignfile(f,'c1.txt'); reset(f);
assignfile(f1,'liche.txt'); rewrite(f1);
assignfile(f2,'sude.txt'); rewrite(f2);
assignfile(f3,'petkou.txt'); rewrite(f3);
while not eof(f) do
begin
read(f,i);
if i mod 2=0 then begin writeln(f2,i); inc(suda); end else begin writeln(f1,i); inc(licha); end;
if i mod 5=0 then begin writeln(f3,i); inc(pet); end;
end;
writeln(f1,'Pocet lichých čísel je : ',licha);
writeln(f2,'Pocet sudych čísel je : ', suda);
writeln(f3,'Pocet del. petkou čísel je : ',pet);
closefile(f); closefile(f1); closefile(f2);closefile(f3);
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
griddlecake
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 3. 2007   #3
-
0
-

To Jura:Jo dík!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Počet čísel v poli — založil TomasekTom

Počet čisel v reťazci... — založil Mishsuli

Pocet ruznych cisel — založil Jakub

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý