Include path – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Include path – C / C++ – Fórum – Programujte.comInclude path – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

voj-tech
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 3. 2007   #1
-
0
-

Zdravím

mám úplně prazákladní otázku... Jak nastavím g++ cesty kde má hledat hlavičkové soubory? Nainstaloval jsem si libxml++, cesta k libxml++.h je "/usr/include/libxml++-2.6/libxml++/libxml.h". Includovat se musí libxml++/libxml++.h, čili podle mě potřebuju přidat adresář "/usr/include/libxml++-2.6/" do include path.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
27. 3. 2007   #2
-
0
-



g++ -I/usr/include/libxml++-2.6/


okrem toho este budes musiet prilinkovat libku.. takze si najdi libxml.so a potom cestu linkeru urcis:


g++ -L/cesta_k_libkam -lxml


Je taky strandard aby sa kninzica volala libnazov.so, vtedy g++ zozere -lnazov inac treba dat -l libnazov.so. ASi som to napisal ako madar :) ale ved keby nieco napises ;)


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
voj-tech
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 3. 2007   #3
-
0
-

To sn3d:Díky, ale jestli to dobře chápu, tak ten parametr -I/usr/include/libxml++-2.6/ budu muset přidávat při každý kompilaci... Nějak přece musí jít, aby se to přidalo do nějakýho configu překladače.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
28. 3. 2007   #4
-
0
-

jasne to da rozum ;) myslel som ze potrebujes len pre jednu kompilaciu... No GCC kompilator defaultne prechadza adresare ktore najde v C_INCLUDE_PATH premennej prostredia.. pre LIBky zase LD_LIBRARY_PATH. Doporucujem export-om pozriet ako mas nastaveny momentalne a potom uz len :



declare -x C_INCLUDE_PATH=$INCLUDE_PATH:/adresar_includov
declare -x LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH/adresar_libiek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
voj-tech
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 3. 2007   #5
-
0
-

To sn3d:Je to zvláštní, ale ani jednu z těch proměnných nemám deklarovanou... (mám Fedoru). Mám tam PATH a spoustu dalších, ale tyhle ne. :) Když jsem INCLUDE_PATH vytvořil, nic se nezměnilo, možná to mám nastavený, že to INCLUDE_PATH proměnnou vůbec neřeší, no ale to je jedno, uchýlím se k tomu řešení předchozímu (předávat parametr -I při aždý kompilaci). Možná by pomohlo přidat adresář do search path kompilátoru pomocí "g++ -B"...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
29. 3. 2007   #6
-
0
-

No GCC by konkretne malo prezerat tieto premenne podla vsemocnej dokumentacie :)

CPATH
C_INCLUDE_PATH
CPLUS_INCLUDE_PATH
OBJC_INCLUDE_PATH

Skus nastavit este tie..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
voj-tech
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
29. 3. 2007   #7
-
0
-

To sn3d: Zkusil jsem všchny, ani ťuk... Jak sem řek, udělám to přes to -I, akorát je problém, že ta knihovna, includuje zas spoustu dalších, který taky nejsou v cestě, čili ty budu muset taky takle přidat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
29. 3. 2007   #8
-
0
-

tak zobrer libky a presun ich do /usr/lib a headre presun zase do /usr/includes.. takto si len rozladis, rozhodis system.. Je zvlastne ze ti to nejde a ze mas s linkovanim taketo problemy.. aku distribuciu pouzivas?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
voj-tech
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
30. 3. 2007   #9
-
0
-

To sn3d: Mam Fedoru 7, jako presunout ty soubory me napadlo, ale prave protoze bych rozhodil system, se mi to delat nechce... Delam nekde nejakou chybu, to je jedno, o nic nejde... Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
30. 3. 2007   #10
-
0
-

To je divne lebo tam nieje dovod aby to nefungovalo.Skor to vydim na nepozornost.



export COBJ_INCLUDE_PATH=$COBJ_INCLUDE_PATH:/usr/include/libxml++-2.6/libxml++/
export C_INCLUDE_PATH=$C_INCLUDE_PATH:/usr/include/libxml++-2.6/libxml++/


inac ako includujes tie headre?Napriklad libxml.h?? ako #include <libxml.h> ?? Lebo vtedy by ti moje horeuvedene malo zafugovat.. ak davas len cestu /usr/include/libxml++-2.6/ tak treba includovat #include <libxml++/libxml.h>.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
30. 3. 2007   #11
-
0
-

Mám FC 6 ne 7, už jsem myslel dopředu... :)

soubor libxml++.h: /usr/include/libxml++-2.6/libxml++/libxml++.h
takže v kódu mám

#include <libxml++/libxml++.h>

a do cesty přidávám tedy /usr/include/libxml++-2.6/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
30. 3. 2007   #12
-
0
-

A skusal si aj CPLUS_INCLUDE_PATH?? V pripade ze kompilujes ako g++?? Ja pouzivam



gcc version 3.4.3 20050227 (Red Hat 3.4.3-22.1)


a kompilujem



g++ -o out main.cc


a zozerie mi to :-/ co je dost zvlastne ze tebe to nefakci..

Ked pouzivam Cecko a gcc tak zase nastavujem C_INCLUDE_PATH



gcc -o out main.cc


Zvlastne je ze z -I ti to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
30. 3. 2007   #13
-
0
-

To sn3d: jj, zkoušel sem všechny proměnné...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
30. 3. 2007   #14
-
0
-

fuuha.. no tak to uz neviem co s tym dalej. Popravde som sa s tym este nestretol.A ked to nastalo islo prevazne o nejaky blby preklep.. Hmm posoby to ako bug alebo ako nejaka Fedorina.. Skus nejake specializovane forum na FEDOR-u mozno tam bude nejaka podobna pixlovina ako v Ubuntu a library trusted directories..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
sn3d0
Věrný člen
30. 3. 2007   #15
-
0
-

iba taka otazka.. ak ti ide o parsovanie XML, nieje lebsie pouzit expat? Alebo ti prekaza ta SAX myslienka a radsej uprednostunjes DOM?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
31. 3. 2007   #16
-
0
-

To sn3d: No abych pravdu rek, neuprednostnuju nic, v tomhle sem zacatecnik. Bude to semestralka do skoly, rek sem si, ze kdyz uz budu meco delat, tak zkusim neco pouzitelnyho. XML se mi docela libi jako uchovatel/zdroj dat. Sahnul jsem proste po libxml++... Uspesne to kompiluju nasledujicim prikazem:



g++ -pedantic -Os fastyper.cpp -o fastyper
-I/usr/include/libxml++-2.6/
-I/usr/include/glibmm-2.4/
-I/usr/include/glib-2.0/
-I/usr/lib64/glibmm-2.4/include/
-I/usr/lib64/glib-2.0/include/

*edit: Ted ctu dokumentaci (http://libxmlplusplus.sourceforge.net/docs/manual/html/ar01s02.html) a koukam ze libxml++ umi 3 mozny zpusoby parsovani XML, vcetne SAX, ten mi mozna bude i stacit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

Path 10.03 a čeština — založil Stanislav Fajfr

Path.Combine(... — založil VladislavK

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý