WinApi 32 a způsoby programování v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

WinApi 32 a způsoby programování v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comWinApi 32 a způsoby programování v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mirek Braho0
Stálý člen
30. 3. 2007   #1
-
0
-

Ahoj lidi, sorry že můj příspěvek bude trošku delší ale přemýšlím či s C++ přestat nebo ne. Zatím se pořád jen učím, a nikdy jsem ještě nic pořádného nenaprogramoval. Ale ... základy už mám zmáknuté dá se říci. Úspěšně chápu všechny lekce zde ze seriálu C++, tzn. použití funkcí, ukazatelů, adresy proměnných, práce s pamětí ... něco jsem už udělal v javascriptu, PHP i MySQL takže by se dalo říct že programátorské myšlení tak trochu mám taky. Bohužel nikdy mě nikdo programovat neučil a tak jsem od úplného začátku samouk.

A teď se dostávám k jádru věci. První díly zde na www.programujte.com mi přišly rozumně vysvětlené, pochopitelné a vcelku zvládnuté. Ale po nich přišlo Win 32 API a tam sem zůstal jen čumět. Chápu, že spousta věcí tam popsaných (stačí se podívat na 2. lekci tuším, kde je popsané prázdné windowsakcé okno) vychází z již nadefinovaných funkcí co jsou ve windows. Ale nějak mi pořád uniká, jak se dá zjistit co jaká funkce dělá a jak to použít. Vůbec nechci kritizovat, ale autor těch výukových článků vždy jen napíše "Vložte tam tento kód, ... vložíme si funkci .... zavoláme tohle a protože chceme tohle tak napíšeme toto..." ale dle mě se tímto stylem nedá vůbec nic naučit, protože když budu chtít napsat něco sám od sebe, tak i po přečtení těchto lekcí a prostudování nenapíšu nic. ... cožpak se to všechno dá zapamatovat? A nebo programování je skutečně o tom všechny funkce a kódy jen zkopírovat a jakž takž pospojovat do sebe? Já myslel že jde o to se to naučit tak, aby se i ty funkce daly napsat z hlavy. Jak vypadá práce nějakého profi programátora? Taky spoustu věcí kopíruje z manuálu ( z jakých a kde? ) a nebo kód píše z hlavy? ... protože jen okopírovávat části kódu a měnit v nich hodnoty proměnných dle mě není "umění programovat".

Díky díky za názory a odpovědi ... ale už nevím jak dál. Případně díky za doporučení na nějakou literaturu, popřípadě stránky, abych se hnul dále v mém učení programování, což mi možná do budoucna pomůže pochopit i složitější věci jako je WinApi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
sn3d0
Věrný člen
30. 3. 2007   #2
-
0
-

Ahoj,

Uplne ta chapem ohadom clanko.Ale tieto clanky a kuzry nemozu obsiahnut vsetko podrobne.Tieto clanky skor maju ukazat cestu. Totizto umenie programovat ako to ty chapes nieje v tom kopirovat manualy, taktiez sa to neda pisat z hlavy. Umenie programovat je v tom ze viecs citat kody, manualy, rozumies tomu a ze sa vies prisposobit poziadavkam.Totizto clanky od manualov maju podstatne daleko. Co sa tyka win32 MS ma kompletne vsetko podrobne zdokumentovane. Ak teda chces vediet presne co ktora funkcia znamena , treba nahladnut do MSDN(dokumentacia MS).Takto to funguje vsade a pri kazdom jazyku. Ja pracujem ako programator pre UNIX-like systemy v telekomunikaciach.Tu sa to inac neda len cumiet do dokumentacie ktora je dost roztrusena.Urcite veci ako POSIX sa ti proste vriju d pameti castim pouzivanim. Pisat funkcie z hlavy je nerealnost. Naco? Dnes je nerealne sa ucit jednu technologiu lebo nikdy nevies kde skoncis. Ja ked som bol stredoskolak ucil som sa win32 ako ty. Tiez som sa v tom hrajkal, nakoniec som skoncil u opacneho OS. Taktiez neviem ci o rok neskoncim dokonca pri Jave..

A praca programatora? Uff to je na dlho. Nieje programator ako programator. Totizto praca programaora vo vseobecnosti zahrnuje fazu analizi, vyvoja, ale taktiez supportu a fazu fixovana chyb.

Inac ohladom MS Win32 dodporujucem od Petzota Programujeme pre Windows.. a ohladom dokumentacie jednoznacne msdn.microsoft.com/library

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Peter D.0
Expert
30. 3. 2007   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 116 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý