Checkboxy v tabulke – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Checkboxy v tabulke – PHP – Fórum – Programujte.comCheckboxy v tabulke – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Rudolf0
Newbie
13. 4. 2006   #1
-
0
-

Ahoj,

vie mi niekto poradit ako nacitam z formulara stav checkboxov, ktore sa vztahuju k danym zaznamom v databazovej tabulke?

Samotne vlozenie checkboxu ku kazdemu zaznamu v tabulke nerobi problem..dalej sa vsak neviem pohnut :( skusal som vselico...dokonca aj zmenu stavu pomocou javascript..tam som stroskotal tiez. Na nete som cosi nasiel, ale vobec mi to nepomohlo..

Za kazdu odpoved budem vdacny.

ludia, help me pls

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
17. 4. 2006   #2
-
0
-

Muzes ten problem popsat nejak vic a jednoznacneji? Pokud chces proste vypsat zaznamy z databaze a ke kazdemu udelat checkbox, tak si staci do cyklu k tomu vypisovani zaznamu vlozit neco jako



if($zaznam["checkbox"]=="yes")echo "<input type=checkbox checked>";
else echo "<input type=checkbox>";
}


Doufam, ze jsem to pochopil dobre.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Rudolf0
Newbie
18. 4. 2006   #3
-
0
-

..pozriem na to, odskusam...dam vediet :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rudolf0
Newbie
19. 4. 2006   #4
-
0
-

.."checkboxy" nie je problem vypisat ku kazdemu zaznamu. Problem je v tom, ze ak uz vypisem tie zaznammi s checkboxmi, neviem ako ich mam dalej spracovat - po zaskrtnuti ????

Jednoducho mam cyklus v ktorom necham vypisat zaznami z databazy, kde mam ku kazdemu zaznamu vykresleny aj "chechbox".
Jednoducho chcem, aby po zaskrtnuti niektorych "checkboxov" uzivatelom, sa mi nacitali (spolu s "id" hodnotou prislusneho zaznamu ku ktoremu checkbox patri) a momocou formu spracovali dalej...napr. by sa hromadne zmazali.

Neviem ako to inak popisat...trapim sa s tym hodne dlho a stale sa neviem pohnut :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 4. 2006   #5
-
0
-

Pokud tedy nevis jak jen ta data z chckboxu dostat, tak se zkus podivat na [url=http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2005061503-Upload-souboru-na-server---i-vice-souboru]sem[/url]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Rudolf0
Newbie
20. 4. 2006   #6
-
0
-

Po umornych experimentoch, kombinacii a neviem coho vsetkeho to zdaavam :(

Odkaz o "uploade" suborov som pozrel, ale nepomoho mi to.

:(



Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 4. 2006   #7
-
0
-

Hod sem nejaky kod, at alespon vime co vlastne chces udelat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Iv@n0
Duch
8. 7. 2006   #8
-
0
-

waltz napsal:

.."checkboxy" nie je problem vypisat ku kazdemu zaznamu. Problem je v tom, ze ak uz vypisem tie zaznammi s checkboxmi, neviem ako ich mam dalej spracovat - po zaskrtnuti ????

Jednoducho mam cyklus v ktorom necham vypisat zaznami z databazy, kde mam ku kazdemu zaznamu vykresleny aj "chechbox".
Jednoducho chcem, aby po zaskrtnuti niektorych "checkboxov" uzivatelom, sa mi nacitali (spolu s "id" hodnotou prislusneho zaznamu ku ktoremu checkbox patri) a momocou formu spracovali dalej...napr. by sa hromadne zmazali.

Neviem ako to inak popisat...trapim sa s tym hodne dlho a stale sa neviem pohnut :(


Škoda, že už jsi to vzdal, protože tohle by mělo být stopro přesně to, co jsi chtěl (soubor ovoce.php, databáze test obsahuje tabulku ovoce se dvěma sloupci - id(int) a ovoce(varchar)):



<?
@mysql_connect("localhost", "uzivatel", "heslo");
@mysql_select_db("test");
@mysql_query("set character set cp1250");

if ($_POST["akce"]==1) { // byl formular odeslan?
$polozky = ""; $zaznamy = $_POST["zazn"]; $celkem = count($zaznamy); $i=1;
foreach($zaznamy as $hodnota) {
$polozky .= $hodnota . (($i<$celkem) ? ", " : ""); // seskupeni vybranych polozek (id) do tvaru napr. 1, 3, 7, 10
$i++;
}
$dotaz = "delete from ovoce where id in (" . $polozky . ")"; // vymazani vybranych polozek z db
@mysql_query($dotaz);
header("location: ovoce.php"); exit;
}

$sqlOvoce = @mysql_query("select * from ovoce");
$OvoceCelk = @mysql_num_rows($sqlOvoce);
?>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<title>Ovoce</title>
<script type="text/javascript">
function Oznac(frm)
{
var vybrane = frm['vyber'].checked;
var pole = frm['zazn[]'];
var pocet = pole.length;
for (var i = 0; i < pocet; i++) {
pole[i].checked = vybrane;
}
}
function Over(frm)
{
var pocet = frm.elements.length;
var oznacene = 0;
for (var i = 0; i < pocet; i++) {
if (frm.elements[i].name=="zazn[]" && frm.elements[i].checked) oznacene++;
}
if (oznacene==0) {
alert("Nen? vybr?na ??dn? polo?ka!");
return false;
}
return true;
}
</script>
</head>

<body>
<form name="formular" method="post" action="ovoce.php" onSubmit="return Over(this);">
<table border="1">
<?
echo "<tr><th>";
if ($OvoceCelk>1) { // pokud je v db vic nez 1 polozka, zobraz zaskrtavaci policko pro oznaceni/odoznaceni vsech polozek
echo "<input type="checkbox" name="vyber" onClick="Oznac(document.forms['formular']);" title="Vybrat v?e/Zru?it v?b?r">";
}
else {
echo " ";
}
echo "</th><th>Ovoce</th></tr>";
while ($radek = @mysql_fetch_array($sqlOvoce)) { // vypis polozek z db
echo "<tr><td style="width: 20px">";
echo "<input type="checkbox" name="zazn[]" value="" . $radek["id"] . "">"; // jednotlive checkboxy budou chapany jako pole
echo "</td>";
echo "<td>" . $radek["ovoce"];
echo "</td></tr>";
}
?>
<tr><td colspan="2"><input type="hidden" name="akce" value="1">
<input type="submit" value="Smazat ozna?en?">
</td></tr>
</table>
</form>
</body></html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

Podobná vlákna

Checkboxy v instalátoru — založil pl4toon

Jak ziskat checkboxy — založil Gibon

Poradie v tabulke — založil hudi

Mysql nazvy stlpcov v tabulke — založil netman92

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý