Linux a EXE + "rychlost" např. cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Linux a EXE + "rychlost" např. cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.comLinux a EXE + "rychlost" např. cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Sir_E0
Duch
1. 4. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,
mám dva dotazy.
1) jde pomoci kompileru g++ nějak zkompilovat zdrojový kód v C++ na Linuxu pro Windows (= vytvořit EXE)?
2) Jak prosím zjistím, jak dlouho (v sekundách) se prováděl nějaký kus kódu (třeba cyklus FOR)? Zkoušel jsem to už snad všemožně pomocí knihovny <ctime>, ale navraci to špatné hodnoty.
Zkusil jsem třeba:



#include <ctime>
...
clock_t cas1 = clock();
for(...)
{
.....
}
clock_t cas2 = clock();
unsigned int time;
time = (cas2 - cas1) / (CLOCKS_PER_SEC);
....

Tenhle kód asi nevyhazuje čas, který zabírá cyklus for, že? Vyhazuje "špatné" výsledky.
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nikdo učený z nebe nespadl. Ani já ne...
Reklama
Reklama
sn3d0
Věrný člen
2. 4. 2007   #2
-
0
-

No ak pouzijes nejake Win32 API alebo nejake windows specialitky tak pomocou g++ to neskompilujes. Co sa tyka dlzky trvania cyklu v tomto ti ohaldne windowsov neporadim lebo win nepoznam tak dobre. V UNix-like systemoch je na to command time..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
gody
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
3. 4. 2007   #3
-
0
-

To Sir_E: No a pokud jde o tu rychlost, tak se pokud vim da nejmak celkem efektivne merit zrovinka na linuxu - tam na to primo existuji nejake diagnosticke nastroje...
Ted sem ve skole, ale doma se na to podivam... (Jinak se to da najit v knizce Linux - Programujeme profesionalne)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
3. 4. 2007   #4
-
0
-

To gody: je to prave ten time command.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 195 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý