Onclick na element vytvoreny cez CreateElement – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Onclick na element vytvoreny cez CreateElement – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comOnclick na element vytvoreny cez CreateElement – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
J.T.0
Duch
7. 4. 2007   #1
-
0
-

mam skriptik,ktory vytvori nejake elementy a potrebujem im nastavit onclick, v opere mi to ide,vo FF mi to ide,v IE (ako inak) nejde.

<div id="test">

</div>
<script type="text/javascript" language="JavaScript">
function Vytvor()
{
span = document.createElement("span");
span.setAttribute("onclick", "alert('CAU')");
span.innerHTML = "NIECO";
document.getElementById("test").appendChild(span);
}

Vytvor();
</script>


vie mi niekto poradit ako to spravit aby to islo aj pod IE? vydel som riesenie ze by som pridaval tag "a"
span.innerHTML = "<a onclick=\"alert('cau')\">nieco</a>";
toto funguje aj v IE,ale mne by to komplikovalo velmi kod

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
J.T.0
Duch
8. 4. 2007   #2
-
0
-

hmm,prisiel som na to,ze ked dam



function b()
{ alert("SD"); }

span.onclick=b;


tak mi to funguje,ale ked potrebujem spustit nejaku funkciu s parametrami?? neviete mi poradit ako na to ?
lebo ked dam uz so zatvorkami span.onclick=b(); tak hned mi to nefunguje :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jinaq0
Newbie
8. 4. 2007   #3
-
0
-

A co zkusit tuto variantu?



<div id="test">
</div>

<script type="text/javascript" language="JavaScript">

function Vytvor()
{
document.getElementById("test").innerHTML = "<span onClick=\"alert('ahoj');\">neco</span>";
}

Vytvor();
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
J.T.0
Duch
8. 4. 2007   #4
-
0
-

:) thanks za radu,ale nehodi sa mi to,lebo toto je len vysek z kodu,ja to vkladam do elementu ktory obsahuje aj ine divy,a ce innerHTML by som to nevedel presne umiestnit,ved som ani nepouzil nakoniec appendChild ale insertBefore()

no ale podarilo sa mi to vyriesit takto (keby niekoho zaujimalo)

if(document.all)

{
span.onclick=function(){eval("funkcia(parameter1, parameter2, ..."')");}
}


to je specialne pre IE,stale pouzivam aj setAttribute("onclick", funkcia());

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
10. 4. 2007   #5
-
0
-

V pripade, ze nepotrebujes parametry, tak poslouzi jiz zminovane

element.onclick=funkce;

Pokud chces pouzit parametry, tak je nejjednodusi pouzit anonymni funkci (ty ji tam vlastne mas, akorat je tam navic ten eval.
element.onclick=function(){funkce(parametr1,2,3);};

To tvoje reseni neni z hlediska DOM a JS uplne korektni.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý