Py media, prehravanie – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Py media, prehravanie – Python – Fórum – Programujte.comPy media, prehravanie – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
stanke0
Návštěvník
10. 4. 2007   #1
-
0
-

Zdravim, robim program kt. bude prehravat hlasky ako si ic niekto napise do Entry
mam trakyto kod:

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *
import pymedia, time
hlavne=Tk()

prehravac=pymedia.Player()
prehravac.start()

def prehraj():
for p in pismena.get():
prehravac.startPlayback(p+".wav")

pismena=Entry(hlavne)
pismena.grid(row=0, sticky=W+E)
Button(hlavne, text="Play", command=prehraj, padx=10).grid(row=1, sticky=W+E)

hlavne.mainloop()

A pri programe mam ulozene zvukove subory v ktorych su nahrate jednotlive hlasky ako "a.wav" "b.wav" atd...
lenze ked natukam do entry napriklad "ahoj" prehra vzdy iba posledne pismeno cize "j.wav"
Neviete kde mam chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
Reklama
Reklama
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 4. 2007   #2
-
0
-

taky jsem dělal něco podobnýho kdysi dávno;)
Použil bych modul time:



def prehraj():
for p in pismena.get():
prehravac.startPlayback(p+".wav")
time.sleep(1)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
stanke0
Návštěvník
10. 4. 2007   #3
-
0
-

:)
teraz to už prehráva relatívne pekne
a nevieš ako zistím presnú dĺžku súboru napr. "a.wav"?
lebo keď dám time.sleep(0.3)
tak to síce prehrá ale niekde narobí medzery...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
stanke0
Návštěvník
3. 5. 2007   #4
-
0
-

ehm, zdravim, viete niekto help s tymto usekom kodu? :



x=1
def plaj():
if x==1:
prehravac.pausePlayback()
x=2
if x==2:
prehravac.unpausePlayback()
x=1


f-cia plaj je priraden Buttonu, teda by mala sluzit ako pause/play, lenze nefunguje, zobrazi len

local variable "x" referenced before accident

...
a pritom tam mam ze x=1...

ale napr tento kus kodu:
def plaj():

prehravac.pausePlayback()

def pause():
prehravac.unpausePlayback()


prideleny 2-om Buttonom funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
3. 5. 2007   #5
-
0
-

nj, budeš muset použít příkaz global:



def plaj():
global x

nebo se naučit OOP

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Prehravanie videa — založil sa54d

Prehravanie zvukoveho suboru — založil vyhno

LightScribe - média — založil yaqwsx

Media player 11 — založil Matej Zabsky

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý