Jak opakovat věci v jednom sloupci stringgridu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak opakovat věci v jednom sloupci stringgridu – Delphi – Fórum – Programujte.comJak opakovat věci v jednom sloupci stringgridu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jabbo_hutt
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 4. 2007   #1
-
0
-

Mám stringgrid o 2 sloupcích.A začíná to že na 4 řádcích mám informace viz níže. A potřeboval bych aby se mi po každém kliknutí na tlačítko napsaly informace znovu a znovu, ale nevím jak to udělat ...neměl by někdo radu??Já sem se to nějak pokusil udělat ale je to špatně:(

var i:integer;

begin
i:=0;
StringGrid1.Cells[0,0+i] := 'Rod';
StringGrid1.Cells[0,1+i] := 'Druh';
StringGrid1.Cells[0,2+i] := 'Nick';
StringGrid1.Cells[0,3+i] := 'Ulice';
inc(i);
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jabbo_hutt
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 4. 2007   #2
-
0
-

Radši to ještě upřesním.Levý sloupec má popisky pravý obsah. Můj problém je to že po kliknutí na tlačítko se mi zobrazí dalších 4 řádky stringgridu ale popisky zůstanou pouze na těch prvních 4 tzn. že je levý sloupec prázdný(tedy až na první 4) v pravým je obsah. No a já bych chtěl udělat aby se mi po každém přidání těxh řádků přidal i popisek v levém sloupci...normalně se vlastně definuje buňce caption např.tringGrid1.Cells[0,0] := 'Rod'; ale jak se to udělá aby to samé bylo za 4 řádky znovu...dyžtak ještě upřesním pokud je to nutné

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal0
Newbie
17. 4. 2007   #3
-
0
-

tú premennú i daj ako globálnu a nie lokálnu
príkaz i:=0; z tade vymaž a daj to do procedúru Form1OnShow;
namiesto inc(i) daj i:=i+4;

//edit: a prečo radšej nepridáš nový stlpec, a tam nedopíšeš iba nové údaje a popisky by boli len raz v tom prvom? potom by to bolo prehladnejšie..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Pricteni cisla ke sloupci — založil Petr

Mezery mezi sloupci v matici — založil vasek.t

Tisl Stringgridu — založil Hejnator

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý