Trosku netradicny problem s UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Trosku netradicny problem s UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.comTrosku netradicny problem s UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Smokie0
Expert
19. 4. 2007   #1
-
0
-

Mam niekolko tabuliek, kde stlpce tvoria hodnoty vysky a riadky hodnoty sirky objektu. A naplnou databazy su ceny.
Cize nieco taketo:
MinSirka | 500 | 601 | 701 | 801 | ...
500 | 123 | 565 | ... ...
601 | 234 | 653 | ... ...
701 | 453 | .... ... ...
801 | 543 | .... ... ...
...

Problem nie je pri vyberani cien z tabulky, to ide v poriadku. Problem nastava pri ich updatovani, pretoze samotne query musi vyzerat nejak takto
UPDATE tabulka SET $vyska = $cena WHER MinSirka = $sirka aby to malo nejaky zmysel a tych UPDATEov neboli stovky... Ale nefunguje to. Problem je prave s tym $vyska...

Neviete mi poradit ako to vyriesit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
19. 4. 2007   #2
-
0
-

Alebo to skusim zjednodusit.
Vseobecny syntax pre UPDATE je takyto: UPDATE table SET collum_name = value_collum WHERE podmienka. A ja mam collum_name v premennej v PHP a potrebujem ju do toho query vlozit, len neviem ako.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
20. 4. 2007   #3
-
0
-

A ja mam collum_name v premennej v PHP a potrebujem ju do toho query vlozit, len neviem ako.


no predsa tak isto ako vysku a cenu
$query="UPDATE tabulky SET $vyska = $cena WHERE $coulmn_name=$sirka";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Smokie0
Expert
20. 4. 2007   #4
-
0
-

olgo píše:#
#

A ja mam collum_name v premennej v PHP a potrebujem ju do toho query vlozit, len neviem ako.

#
#no predsa tak isto ako vysku a cenu#
#
$query="UPDATE tabulky SET $vyska = $cena WHERE $coulmn_name=$sirka";

To som skusil, nefunguje to... vypise, ze mysql_query je neplatne, alebo nieco v tom zmysle. (to s chybou neplati, $query s UPDATE mi prekrylo $query so SELECT...)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
20. 4. 2007   #5
-
0
-

To Smokie:neviem ci som 100% pochopil tvoj problem...
skus vypisat to co je v $query a uvidis najskor kde je chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Smokie0
Expert
20. 4. 2007   #6
-
0
-

$query = "UPDATE tabulka_vo_1 SET $_POST[vyska] = $novaCenaPole WHERE MinSirka = \"$_POST[sirka]\"";

v tomto pripade je jedno ci napisem $vyska, alebo $_POST[vyska], pretoze to nejde tak ci tak. Chybu nevypisuje, ale ani sa nic nevykona...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
21. 4. 2007   #7
-
0
-

a co je v $_POST[vyska]? na tom mieste ma byt nazov stlpca kam vlozis hodnotu $novaCenaPole.
btw:ten vypis som si predstavoval inak, ako vystup z:

$query="UPDATE tabulky SET $vyska = $cena WHERE $coulmn_name=$sirka";

echo $query

pouzivam to pre kontrolu ci som nespravil v dotaze preklep

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Smokie0
Expert
21. 4. 2007   #8
-
0
-

olgo píše:#
# a co je v $_POST[vyska]? na tom mieste ma byt nazov stlpca kam vlozis hodnotu $novaCenaPole.#
#btw:ten vypis som si predstavoval inak, ako vystup z:#
#

$query="UPDATE tabulky SET $vyska = $cena WHERE $coulmn_name=$sirka";#
#echo $query
#
#pouzivam to pre kontrolu ci som nespravil v dotaze preklep

$_POST[vyska] je nazov stlpca. Proste potrebujem urcit nazov stlpca cez premennu, ale nech skusam akekolvek parsovanie tak to nejde...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
21. 4. 2007   #9
-
0
-

$query = "UPDATE tabulka_vo_1 SET $_POST[vyska] = $novaCenaPole WHERE MinSirka = '$_POST[sirka]'";

dotaz vyzera takto:
UPDATE tabulka_vo_1 SET vyska = nova_cena_pole WHERE MinSirka = 'sirka'

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Smokie0
Expert
21. 4. 2007   #10
-
0
-

Nerozumiem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

MySqli update problém — založil Marek

Trošku úsměvu — založil Kenvelo

Trošku teorie...OOP — založil Honza

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý